Ik ga op wintersport en neem mee…

De zomervakantie zit er alweer eventjes op en de winter komt steeds dichterbij. We kunnen beginnen met dromen over de wintersportvakantie. Heerlijk skiën of snowboarden, een sneeuwballengevecht met het hele gezin of rodelen vanaf de hoogste berg. Maar voordat het zover is moeten de koffers nog ingepakt worden. Een wintersport paklijst is toch even wat anders dan een paklijst voor de zomervakantie. Ga je met de auto? Vergeet dan niet om de auto winterklaar te maken. Wij helpen je om met een gerust hart op vakantie te gaan.

Ski- en snowboardmateriaal

Ski’s en snowboards meenemen of huren? Dit is afhankelijk van de manier waarop je reist. Ga je met het vliegtuig, dan is het in principe mogelijk om ze mee te nemen. Door de speciale regels die eraan vast zitten, kiezen veel mensen ervoor om op de wintersportlocatie de ski’s te huren. Echter, de meeste mensen rijden liever met de auto naar de vakantiebestemming, zodat ze al hun ski- en snowboardmateriaal eenvoudig kunnen meenemen. Ga je met de auto, zorg dat je alle belangrijke autopapieren en het kentekenbewijs bij je hebt.

Wintersportkleding

Wintersportkleding

Om comfortabel te kunnen skiën of snowboarden heb je je ski schoenen, een broek en wax nodig. Maar handschoenen, je sneeuwbril en thermo ondergoed zijn net zo belangrijk. Wil je opvallen op de piste? Laat dan winterse artikelen bedrukken met jouw naam of een leuke tekst. Jassen, truien of mutsen borduren is mogelijk en zo trek jij de aandacht tot hoog in de bergen. Maak een lijstje van de skiuitrusting en kleding die je mee wilt nemen, zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

Andere belangrijke spullen

Zorg dat je een reisverzekering hebt afgesloten voordat je aan de reis begint. Ook kiezen veel mensen om, naast hun reisverzekering, een annuleringsverzekering af te sluiten. Denk aan je gezondheid en neem medicijnen, een EHBO set, pleisters, een schaar en een pincet mee. Je gaat op wintersportvakantie om daar te kunnen genieten van de prachtige uitzichten, voor het ultieme gevoel van vrijheid en om natuurlijk je ski-skills te verbeteren. Je kijkt uit naar de après-ski of je vermaakt je in de hotelkamer en daarom heb je de leukste spellen, boeken, tijdschriften en speelkaarten meegenomen.