Hier moet je aan denken als je op autovakantie gaat!

Sluit een geschikte autoverzekering af

Waarschijnlijk heb je al een goede autoverzekering voor je auto afgesloten. Maar deze autoverzekering geldt vaak alleen in Nederland en in het buitenland ben je lang niet overal voor gedekt. Het is dus belangrijk dat je goed in de gaten houd of je een geschikte autoverzekering hebt. Kijk bijvoorbeeld naar wat de dekking in het buitenland is. Vaak kun je tijdelijk je auto aanvullend verzekeren voor reizen in het buitenland. Kies bijvoorbeeld voor pechhulp in het buitenland. Als je dan pech hebt, wordt je al snel geholpen en hoef je niet urenlang in het buitenland langs de snelweg te wachten bijvoorbeeld. Een andere optie dat ook handig is om toe te voegen is vervangend vervoer. Als je auto kapotgaat en je er niet mee verder kan, krijg je vervangend vervoer en kun je toch op je vakantiebestemming komen!

Check je auto voordat je weggaat

Het is verstandig om je auto even te checken voordat je weggaat. Check bijvoorbeeld of er nog voldoende olie in de auto zit, of de accu nog goed is en of er genoeg ruitenwisservloeistof in de auto zit. Zo hoef je je onderweg geen zorgen te maken over dat je de ruiten niet kan schoonmaken of dat het oliepeil opeens zakt.

Wees voorbereid op tolwegen

Nederland heeft geen tolwegen, maar zodra je ons land uitrijd krijg je waarschijnlijk al snel te maken met tolwegen. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk of Spanje. De tol die je betaalt kunnen de kosten van je autovakantie een stuk prijziger maken dan dat je van tevoren had verwacht. Als je tolwegen wilt vermijden, kun je dit instellen op je gps. Vaak zijn deze wegen niet de meest snelle en handige wegen, maar meestal kun je wel meer genieten van het landschap en de omgeving. Bedenk dus van tevoren of je graag over tolwegen wilt reizen of niet! Na het lezen van deze tips verloopt je autovakantie waarschijnlijk een stuk soepeler!