Ga je niet op vakantie? 7 tips voor het nuttig besteden van je vakantiegeld

Geen vakantieplannen dit jaar? Dat betekent dat je je vakantiegeld ergens anders aan kan besteden! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met een gat in de hand aan het winkelen moet gaan. Je kunt je geld immers maar één keer besteden en als het op is, is het op. Daarom geven wij je een aantal tips voor hoe je jouw vakantiegeld nuttig kunt besteden.

Geef het niet in één keer uit

Don’t spend it all in one place. Wil je bijvoorbeeld je auto pimpen, prima. Je kunt stoere auto velgen online kopen en toch nog wat overhouden voor iets anders. Je kunt een mooie jurk kopen zonder de hele winkel leeg te hoeven kopen. Verwen jezelf, maar geef met mate uit.

Investeer het in je huis

Naast je werkplek is er geen plek op aarde waar je zoveel tijd doorbrengt als thuis. Ga je niet op vakantie, dan is dat al helemaal het geval. Besteed dan (een deel van) je vakantiegeld om iets in je huis aan te passen. Willen jullie graag een nieuwe bank of kast, dan is dit een geschikt moment. Of bouw het tuinhuisje dat je altijd al wilde om in te kunnen klussen. Overweeg eventueel ook een investering die zowel gunstig is voor je woonplezier als voor de verkoopwaarde van je huis.

Doe op z’n minst één leuk uitje

Vakantiegeld heet niet voor niets vakantiegeld. Besluit je om niet op vakantie te gaan, dan wil dat niet zeggen dat je zonder ontspanning kan. Gun jezelf en partner of gezin op z’n minst een leuk uitje van het geld. Een lekker etentje, een pretpark, een leuke workshop… iets waar jij of jullie blij van word(en).

Ga beleggen

Vakantiegeld is bonusgeld bovenop je salaris. Heb je altijd al iets van een investering willen maken om je geld te zien groeien maar geen geld over gehad om te gebruiken, dan is het ontvangen van je vakantiegeld daar natuurlijk een goed moment voor. Ga bijvoorbeeld beleggen met je bonusgeld!

Koop wintersportspullen op Marktplaats

Een andere manier om je geld te laten groeien door middel van een investering, is handig kopen en verkopen. Koop spullen die in het zomerseizoen niet aan de straatstenen kwijt te raken zijn, maar in het winterseizoen juist niet aan te slepen zijn. Wintersportspullen bijvoorbeeld. Koop helmen, ski’s, skischoenen en dat soort zaken voor een prikkie in op Marktplaats en verkoop ze voor het dubbele bedrag in de winter!

Betaal een schuld af

Heb je ergens een schuld lopen? Een studieschuld bijvoorbeeld, of geld geleend van je ouders? Dit is het moment om af te betalen, want nu heb je wat geld over. Het is immers niet raadzaam om schulden lang te door te laten lopen. Je blijft er rente over betalen, en in het geval van een lening van een bekende is het voor de relatie niet goed om de schuld lang open te laten staan.

Spaar wat geld

Sparen is natuurlijk ook een optie die zeker genoemd moet worden. Wie wat bewaart heeft wat, immers. Natuurlijk is het wel erg saai om al dat geld te moeten parkeren. Je kunt ook iets leuks kopen en het overgebleven geld op de spaarrekening zetten. Zo heb je jezelf een beetje kunnen verwennen zonder op een onverstandige manier al je geld over de brug te hebben gegooid. Heb je je bedacht? Je kunt nog altijd voor een last minute vakantie gaan!