Dit zijn de mooiste plekjes in New York

New York is een van de bekendste steden van Amerika. In deze stad valt van alles te beleven en te zien. Natuurlijk is er de bijzondere skyline, die al indruk maakt als je hem vanuit het vliegtuig ontdekt. Er is echter nog veel meer te zien. Wij hebben een lijstje met bezienswaardigheden in New York voor jou opgesteld.

Het Vrijheidsbeeld

Om het Vrijheidsbeeld kun je beslist niet heen. Wist je dat dit eigenlijk een cadeau van Frankrijk was? Het werd gegeven als teken van vriendschap. Je kunt je bezoek extra bijzonder maken door naar het Vrijheidsbeeld toe te gaan met de veerboot. Voor een schitterend uitzicht om de omgeving moet je wel een aantal treden beklimmen. Het zijn er maar liefst 354 voor je de kroon bereikt hebt!

Times Square

Van Times Square heb je vast al gehoord. Het is vooral bekend van oud en nieuw, dan wordt hier het nieuwe jaar met vele mensen ingeluid met een spetterend feest. Ook op andere dagen van het jaar is het echter de moeite waard. Times Square is een cultureel centrum waar je vooral onder de indruk zult raken van de vele billboards en neonverlichting. Verder zal je hier allerlei soorten mensen tegenkomen. Een aantal van hen zijn gekleed in Disney-pakken. Disney is namelijk onlosmakelijk verbonden met Times Square. Hier kun je zeker wat uurtjes doorbrengen!

Fifth Avenue

Elke shopaholic kent Fifth Avenue. Deze geweldige winkelstraat gaat nooit vervelen. Hier betaalt men maar liefst zo’n 30.000 euro per vierkante meter aan huur per jaar. Je vindt hier diverse grote namen, zoals Versace, Gucci en Tiffany. Vooral van de etalages van de Fifth Avenue zul je echt genieten tijdens je stedentrip New York. Soms zijn het ware kunstwerken!

Broadway

Zelfs als je weinig van theater af weet, klinkt de naam Broadway je niet onbekend in de oren. Hier zijn de zalen vrijwel altijd uitverkocht, dus als je een voorstelling wilt bijwonen, moet je wel op tijd voorbereidingen treffen. Broadway heeft vaak de primeur als het om bijzondere toneel- of musicalproducties gaat. En niet alleen dat, ook de sfeer is hier geweldig. Alles staat hier in het teken van glitter en glamour, maar ook van echte klasse.

Chinatown

In New York kun je een bezoekje brengen aan de grootste Chinese wijk die niet in China te vinden is. Chinatown wordt bevolkt door zo’n 300.000 Chinezen en daardoor lijk je zeker een klein stukje China binnen te stappen wanneer je naar Chinatown gaat. Je kunt er niet alleen inkopen doen in typisch Chinese winkels, maar je vindt er natuurlijk ook volop restaurants. Bovendien kun je ook helemaal ontspannen deze wijk. Daarvoor hoef je alleen maar naar een van de vele masseurs te gaan.