Dit zijn de meest veilige landen om te reizen met kinderen buiten Europa

Als je gaat reizen met (jonge) kinderen buiten Europa, betekent dit dat je kinds worden blootgesteld aan nieuwe culturen, nieuwe activiteiten en talloze nieuwe indrukken. Deze trips zullen ongetwijfeld een positief effect hebben op de rest van hun leven.

Veiligheid is vaak echter de belangrijkste zorg wanneer gezinnen overwegen om buiten Europa op vakantie te gaan. En hoewel onze gedachten vaak erger zijn dan de werkelijkheid, zijn er wel degelijk landen die je beter kunt vermijden als je met je kroost gaat reizen.

Gelukkig zijn er ook heel veel veilige reisbestemmingen, waar je met een gerust hart op vakantie kunt met de kids. Benieuwd naar welke dat zijn? Hier komen ze!

Canada

Dit is een geweldig land om met kinderen te bezoeken vanwege de vriendelijke mensen en een breed scala aan activiteiten voor jong en oud.Canada is een prachtig divers land dat het hele jaar door goed te bereizen is. Elk seizoen biedt een nieuw avontuur en elke regio heeft zijn eigen unieke karakter.

Oké, er zitten veel beren in Canada, waar je absoluut de juiste maatregelen voor moet treffen. Maar zolang je dit doet is er helemaal niets aan de hand. Canada met kinderen biedt daarentegen een crimineelvrije ervaring, zonder dat je bang hoeft te zijn voor berovingen, mensen die je oplichten en noem het maar op.

Verenigde Arabische Emiraten

Hoewel de meeste mensen zich onstabiliteit voorstellen als ze aan het Midden-Oosten denken, staan de Verenigde Arabische Emiraten op nummer 2 als het gaat om ‘Veiligheid en beveiliging’ in het WEF Travel and Tourism Competitiveness Report.

Je kunt hier dus met een gerust hart naartoe reizen met je kids, zonder bang te zijn voor crimineel gedrag, opstandige mensen ofanders. Bovendien belooft deze bestemming ook nog eens een mix van geweldige culturele bezienswaardigheden, oogverblindende stranden en kindvriendelijke accommodaties.

Hongkong

Hongkong

Volgens het WEF Travel and Tourism Competitiveness Report is Hongkong het vijfde veiligste land ter wereld. Deze internationale stad hoort eigenlijk bij China, maar houd er een autonome regering en een aparte staat op na.

Hongkong is vooral enorm populair bij zakenreizigers, maar is ook een geweldige kindvriendelijke bestemming. De stad bezit talloze attracties, waaronder meerdere (pret)parken, bruisende wijken en winkelcentra waar je je ogen uitkijkt.

Daarnaast is het een must om de omgeving buiten de stad te ontdekken met de kids. Er valt hier altijd wel iets te beleven!

Oman

Net als de Verenigde Arabische Emiraten ligt Oman op het Arabische schiereiland, dat reizigers vaak als onveilig beschouwen gezien de buurlanden Jemen en Saoedi-Arabië.

Maar in feite is ook dit land een van de meest veilige bestemmingen ter wereld als het gaat om criminaliteit en terrorisme. Oman is een enorm gezinsvriendelijke oase, met prachtige stranden, woestijnen, culturele steden en meer.

Je kunt hier dus absoluut veilig naartoe reizen met het hele gezin en je laten verrassen door alles wat dit mooie land te bieden heeft. Meer informatie over een reis naar Oman met kinderen vind je onder andere op Travelnauts.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ten slotte, is ook een enorm veilig land om naartoe te reizen met kinderen. Het is bovendien een droombestemming voor avontuurlijke gezinnen.

Met een tweede plaats op de Global Peace Index, een heerlijk klimaat het hele jaar door en veel minder gevaarlijke beesten in vergelijking met buurland Australië, is Nieuw-Zeeland perfect voor families.

Dit prachtland bezit talloze wildparken en natuurgerichte activiteiten, waar je als gezin alle vrijheid en ruimte hebt om op ontdekkingstocht te gaan. Al deze bestemmingen zijn dus geweldige opties voor een reis buiten Europa met je kinderen. Welke is jouw favoriet?