Diefstal op vakantie voorkomen? Dit zijn de beste tips

Koffers gepakt en reisverzekering afgesloten? Lees dan voor vertrek deze 5 tips om diefstal op vakantie te voorkomen.

1. Pas op met adreslabels

Gebruik nooit adreslabels waar al je gegevens op vermeld staan. Iedereen weet dan waar je vandaan komt en dat je voorlopig niet thuis bent. Inbrekers zijn vooral op luchthavens actief aanwezig, zodat ze precies weten waar ze hun slag kunnen slaan. Je kunt volstaan met je naam en je mobiele telefoonnummer.

2. Laat geen waardevolle spullen slingeren in je auto

Bijna niets is aantrekkelijker voor dieven dan een auto waar waardevolle spullen in liggen. Maak er daarom een goede gewoonte van om kostbare spullen altijd – maar dan ook echt altijd – mee te nemen. Parkeer je auto als het even kan ook niet op een donkere, verlaten parkeerplaats, maar in het zicht.

3. Houd je pasjes gescheiden

Al je betaalpassen op één plek bewaren is een slecht idee, zeker op reis. Verdeel de pasjes liever over verschillende portemonnees en neem alleen het broodnodige mee. De kans op diefstal is dan veel kleiner. Ook belangrijk: zoek uit of er een limiet geldt op je bankpas of creditcard. Dit kun je opvragen bij je bank of creditcardmaatschappij.

4. Maak kopieën van belangrijke documenten

Maak kopieën van belangrijke documenten

Zorg dat je altijd in het bezit bent van kopieën van je belangrijke documenten. Als je paspoort bijvoorbeeld wordt gestolen, kan de ambassade sneller een vervangend reisdocument aanvragen als je kopieën kunt overhandigen. Je kunt de kopieën meenemen op vakantie, maar je zou ze bijvoorbeeld ook naar je eigen e-mailadres kunnen sturen. Dan kun je ze overal op de wereld opvragen.

5. Trap niet in trucs van zakkenrollers en dieven

Waar je ook op vakantie bent, je kunt altijd verrast worden door zakkenrollers en dieven. Er is één geluk; deze mensen maken vaak gebruik van dezelfde trucs. Ken je deze trucs eenmaal, dan trap je er minder snel in. Let daarom extra op als:

● Iemand vraagt of je geld kunt wisselen

● Eén of meerdere mensen je de weg vragen

● Je geld gaat pinnen. Zakkenrollers kijken graag hoeveel geld je hebt opgenomen en waar je het geld vervolgens stopt

Reisverzekering vergelijken?

Ben je nog aan het wikken en wegen welke reisverzekering je af zou sluiten? Geen punt! Je kunt hier gratis je reisverzekering vergelijken. Zo weet je binnen een paar minuten welke reisverzekering het beste bij je past.