De Veluwe: dé bestemming voor vakantie in eigen land

De scholen zijn weer begonnen en waarschijnlijk ben ook jij weer aan het werk. De zomer is nu dus écht voorbij. Voor je het weet zit je weer in je werkritme en lijkt je vakantie heel lang geleden. Reden genoeg om dus alvast na te denken over je volgende reis toch? Gezien de huidige omstandigheden rondom COVID19, is niet iedere zonbestemming toegankelijk voor een vakantie, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Een vakantie in eigen land kan namelijk net zo leuk zijn! Zeker als je ervoor kiest om het deze vakantie eens helemaal anders aan te pakken, door bijvoorbeeld een bestemming in Nederland te bezoeken die je nog niet kent. Nederland is immers ontzettend rijk aan natuur.

De Zeeuwse kust, Limburg of toch de Veluwe?

In Nederland kun je alle richtingen uit. Houd je van lekker eten en brengt een heuvelachtig landschap je in vakantiesferen? Dan is bourgondisch Limburg de plek voor jou. Spreekt het Zeeuwse je meer aan? Dan is Zeeland met haar prachtige kust dé bestemming voor jou. Is uitgestrekt bosgebied met weides en dieren meer je ding? Dan is de veluwe the place to be. Zo is er voor ieder wat wils in het veelzijdige Nederland!

De Nederlandse big five, lokaal eten en historische gezelligheid

Oké, laten we de Nederlandse Veluwe nemen. Je zult je vooraf misschien afvragen wat hier allemaal te doen en te zien valt als je er niet eerder geweest bent. Een vakantie op de veluwe maakt dat je even helemaal losweekt van de drukte van de stad. Je waant je in een andere wereld, ofwel een beschermd natuurgebied waarin je kennis maakt met de Nederlandse big five, bestaande uit edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen en Schotse hooglanders. Je vindt er dikke bossen en uitgestrekte heidevelden, met allen hun eigen charmes. Wat veel mensen niet weten is dat de Veluwe ook veel te bieden heeft op het gebied van eten. Met maar liefst 30 producenten die lokale producten produceren, zoals kaas, honing, wijn, brood en bier valt er ook veel te proeven. We hebben het dan nog niet eens gesproken over de historische gezelligheid in de Hanzesteden.

De Veluwe ontdek je op een e-bike

De Veluwe ontdek je op een e-bike

Eigenlijk is de formule voor een heerlijke vakantie hier heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een e-bike. Je kunt hem zelf meenemen als je er een hebt, maar je kunt er daar ook een huren. Op de elektrische fiets kun je het gebied namelijk volgens de mooiste fietsroutes ontdekken. De Veluwe is natuurlijk een uitgestrekt gebied, dus raden we je aan om wel écht een e-bike te gebruiken tijdens je ontdekkingstocht. Zo kun je tijdens het fietsen helemaal opgaan in je omgeving, zonder uitgeput te raken van het fietsen. Ben jij toe aan een ontspannende vakantie vol rust en ruimte om de drukte van de stad even achter je te laten? Laat je dan verrassen door de pracht van de Veluwe!