De top 5 bezienswaardigheden van Manchester

Heb jij wel zin in een leuke stedentrip naar Engeland? Dan is Manchester een goede optie. Deze stad in het noorden van Engeland is charmant, afwisselend en heeft tal van leuke bezienswaardigheden. Behalve voetballiefhebbers – hallo Manchester United! – kunnen shopaholics zich ook heerlijk uitleven in Manchester stad. Het stadscentrum barst van de leuke winkels, gezellige eettentjes en luxe shoppingmalls. Heb jij een weekendje weg naar deze leuke stad op de planning staan? Dan mag jij deze 5 bezienswaardigheden absoluut niet missen!

1 Northern Quarter

Northern Quarter is dé place to be in Manchester. Deze hippe buurt in Manchester stad is een broedplaats van creativiteit. Dit is dan ook de reden dat allerlei hippe modemerken en lifestyle winkels zich hier gevestigd hebben. Een van de meest bijzondere winkels is Afflecks Palace. Het gebouw is op zichzelf al een ware attractie om te zien, maar ook de binnenkant is bijzonder. Het voormalige warenhuis is namelijk getransformeerd tot een hippe winkel met allerlei alternatieve kleding en accessoires die je nergens anders vind. Ook Oldham Street is leuk voor modeliefhebbers die op zoek zijn naar originele schatten.

2 John Ryland’s Library

Ook als je geen typische boekenwurm bent is deze bibliotheek de moeite van het bezoeken waard. De eeuwenoude John Ryland’s Library lijkt wel een filmset. Met zijn prachtige versieringen en ramen van gebrandschilderd glas lijkt het er meer op een kathedraal dan op een bibliotheek. Maar toch vind je in de John Ryland’s Library een van de grootste verzamelingen aan boeken en manuscripten van heel het Verenigd Koninkrijk. John Ryland’s Library is een van de leukste activiteiten van Manchester voor wie van architectuur en geschiedenis houdt.

3 Het National Football Museum

Zoals je vast wel weet, is Manchester de thuisbasis van twee van de grootste voetbalteams ter wereld: Manchester United en Manchester City. Voetbalfans van over de hele wereld komen dan ook naar de stad om een bezoekje te brengen aan deze populaire clubs. Als trouwe voetbalfan is ook het National Football Museum een van de leukste bezienswaardigheden van Manchester. In dit museum vind je allerlei leuke voetbal objecten zoals de shirts van enkele van de grootste spelers ooit en de originele bal van de World Cup finale in 1966. Natuurlijk krijg je ook de kans om zelf te laten zien wat je waard bent op het veld. Neem penalty’s, krijg commentaar van de coach en voel hoe het is om zelf een Manchester voetballer te zijn.

Tip: boek een rondreis door Engeland.

4 Castlefield

Op dit veld is de stad Manchester ooit ontstaan. Ooit stond hier een Romeins fort genaamd Mamucium. Tegenwoordig is de wijk rondom Castlefield een van de hipste wijken van de stad. Naast de oude Romeinse overblijfselen vind je in het bruisende Castlefield vandaag de dag veel industriële architectuur en indrukwekkende street art. Wie langs de oude fabriekspanden wandelt proeft de authentieke sfeer en het rijke verleden van Manchester. Uitgaan kun je hier ook als de beste: Castlefield stikt van de gezellige barretjes en eettentjes.

5 Manchester Town Hall

Dit in Victoriaanse stijl gebouwde stadhuis is een van de belangrijkste hotspots voor het toerisme in Manchester. De Manchester Town Hall moet je absoluut gezien hebben tijdens je weekendtrip. De prachtig versierde hal is zowel van binnen als van buiten indrukwekkend om te zien. Ga dan ook zeker even naar binnen om te genieten van de vele details van het gebouw: van kleurrijke mozaïektegels tot immens grote kroonluchters en hoge plafonds. De Manchester Town Hall is hét symbool van de stad. Een van de meest Britse activiteiten die je maar kunt ondernemen in Manchester: een typisch Engelse high tea in Town Hall.  

Wil jij liever naar Londen in plaats van Manchester? Lees dan onze 5 tips om te shoppen in Londen!