De top 10 bezienswaardigheden van Schotland : hoogtepunten en de mooiste plekjes

Tijdens een rondreis door Schotland is er van alles te doen en te zien. Er zijn veel hoogtepunten in Schotland: van het wereldberoemde Loch Ness tot het indrukwekkende Edinburg Castle. Er zijn zoveel plekken in Schotland die je niet mag missen. Speciaal voor jou hebben wij de tien mooiste plekjes van Schotland op een rij gezet. Of je nu een wandeleis naar Schotland maakt of een busreis naar Schotland gepland hebt staan, deze tien hoogtepunten mag je absoluut niet missen.

1. Loch Ness

Wereldberoemd is hij, het monster van Loch Ness. Toch heeft nog nooit iemand Nessie met eigen ogen kunnen aanschouwen. Het meer van Loch Ness is een van de populairste bezienswaardigheden van noord Schotland. Of de legendes over het zeemonster nu waar zijn of niet, een bezoekje aan Schotland is nooit compleet zonder een zoektocht naar het monster van Loch Ness.

2. Schotse Hooglanden

Wie denkt aan Schotland denkt aan de groene Highlands. De Schotse Hooglanden bestrijken ongeveer de helft van het land en bestaan uit een ruig stukje natuur. Glooiende heuvels, spectaculaire bergen, prachtige gletsjervalleien en heldere meren. De Highlands zijn de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt er de meest prachtige wandelingen maken.

3. Edinburgh

De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is vol bezienswaardigheden. Edinburgh ligt langs de oostkust van Schotland. Voorbeelden van leuke bezienswaardigheden om hier te bezoeken zijn de Royal Botanic Garden, de St. Giles Cathedral, het National Museum en de Edinburgh Zoo. Natuurlijk mag je ook het Edinburgh Castle niet missen, dat prachtig over de stad uitkijkt vanaf de top van een vulkanische rots.

4. Eilean Donan

Eilean Donan is een eiland gelegen in de Schotse regio Highland. Het eiland ligt in het meer Loch Duich en kent een magische schoonheid. Op het eiland vindt je het Eilean Donan Castle, een kasteel dat gebouwd is rond 1300. Je kunt er mooie rondleidingen krijgen en voelt je er bijna als in een middeleeuws sprookje.

5. Jacobite Train

De naam zegt je misschien niets, maar toch kent haast iedereen de Jacobite Train. Deze trein werd namelijk gebruikt in de bekende Harry Potter films als Zweinsteinexpres. De Jacobite Train racet dagelijks door de Schotse Hooglanden en rijdt hierbij over het Glenfinnan-viaduct. Dit viaduct is tevens erg beroemd geworden dankzij de tovenaarsfilms. Een ritje in de Jacobite Train is niet alleen leuk voor filmliefhebbers. De route brengt je langs adembenemende uitzichten en is daardoor voor iedere reiziger een feest.

6. Inverness

De Schotse stad Inverness is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Van een oude Victoriaanse markt tot een reusachtig winkelcentrum, kunsttentoonstellingen en historische bouwwerken. Inverness is een van de mooiste steden van Schotland en bomvol bezienswaardigheden. Ontdek het stadskasteel, bezichtig de St. Andrew kathedraal en geniet van een heerlijk Schots diner in een van de vele restaurants.

7. Glasgow Science Center

Het Glasgow Science Center is een walhalla voor techliefhebbers. Het museum heeft talloze hypermoderne tentoonstellingen, waarbij technologie en wetenschap tot leven worden gebracht. Kinderen kijken hun ogen uit in het IMAX Theater en ook de ronddraaiende Glasgow Tower is een ware lust voor het oog. In het Glasgow Science Center beleeft het hele gezin een geweldige dag.

8. Isle of Skye

Het Skye eiland is het meest noordelijke eiland van de Binnen-Hebriden. Isle of Skye wordt verbonden met het vasteland door middel van de Akye Bridge. Het afgelegen landschap bestaat er uit adembenemende rotsformaties, groene heuvels, ruige kliffen en prachtige meren met wilde watervallen. Het is een ruig stukje Schotse natuur dat je absoluut niet wilt missen.

9. Ben Nevis

De 1344 meter hoge Ben Nevis maakt deel uit van het Grampain gebergte. Het is het hoogste punt van het Verendigd Koninkrijk, wat de berg een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Schotland maakt. De steile wandeling naar de top wordt jaarlijks door meer dan 100.000 toeristen gemaakt. Op de top van de Ben Nevis ligt het hele jaar door een dikke laag sneeuw.

10. National Galleries of Schotland

Voor kunstliefhebbers is een vakantie in Schotland niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de vijf verschillende musea in Edinburgh die samen de National Galleries of Schotland vormen. De National Gallery of Scotland, de Royal Scottish Academy, de Dean Gallery, de Scottish National Gallery of Modern Art en de Scottish National Portrait Gallery zijn stuk voor stuk indrukwekkende musea met internationale topstukken.

Gerelateerde producten

Scotland the Brave, Drymen
 • Soort vakantie: Busreizen
 • Reis naar: Groot-Brittannië
van € 1942,00 voor € 1462,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIRSALE
Orkney en Shetland Eilanden
 • Soort reis: Rondreizen
 • Land van deze reis: Groot-Brittannië
€ 2370,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Schotse Hooglanden
 • Soort reis: wandelvakantie
 • Land van deze vakantie: Groot-Brittannië
€ 998,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
De Ronde van Schotland
 • Type vakantie: Rondreizen
 • Land van deze reis: Schotland
€ 1755,00 bij DeJongIntra.nl
Hotel Voco Edinburgh - Haymarket
 • Type vakantie: Stedentrips
 • Vakantieland: Groot-Brittannië
 • Deze reis heeft 4 sterren
€ 524,00 bij DeJongIntra.nl
Hotel Voco Edinburgh - Haymarket
 • Type reis: Stedentrips
 • Vakantieland: Groot-Brittannië
 • Sterren: 4
€ 104,00 bij DeJongIntra.nl
Het hart van Schotland
 • Soort reis: Fly drive
 • Vakantieland: Schotland
€ 1288,00 bij DeJongIntra.nl
Ontdek Schotland
 • Type reis: Rondreizen
 • Land: Schotland
€ 1637,00 bij DeJongIntra.nl
Wereldberoemde filmlocaties
 • Type vakantie: Fly drive
 • Land van deze vakantie: Groot-Brittannië
€ 1197,00 bij DeJongIntra.nl
Highlands en Hebriden
 • Type vakantie: Rondreizen
 • Reis naar: Groot-Brittannië
€ 2692,00 bij DeJongIntra.nl