De top 10 bezienswaardigheden van Canada

Canada is het op één na grootste land van de wereld. Alleen Rusland telt nog meer oppervlakte. Op het gebied van natuur heeft Canada ontzettend veel te bieden. Het immens grote land is een en al prachtige natuur. Een aaneenschakeling van nationale parken, uitgestrekte berglandschappen en helderblauwe wateren. Er zijn dan ook talloze mooie bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een rondreis door Canada. Van de Rocky Mountains tot grote steden als Vancouver en Toronto. Trek erop uit met de camper of auto en beleef een prachtig avontuur. Dit is de top 10 bezienswaardigheden van West Canada. Boek nu een fly en drive naar Canada en mis geen enkel hoogtepunt.

1 Banff National Park

De provincie Alberta in Canada is vol met mooie bezienswaardigheden. De mooiste hiervan is Banff National Park: absoluut een van Canada’s meest bijzondere bezienswaardigheden. Het is het oudste nationale park van het land en tevens enorm groot: het natuurpark beslaat bijna 7000 vierkante kilometer. Het is onderdeel van de Rocky Mountains. In dit bijzondere natuurpark kijk je je ogen uit. Besneeuwde bergtoppen, spectaculaire gletsjers, helderblauwe meren en groene bossen maken Banff National Park tot een echt hoogtepunt.

2 Lake Louise

Lake Louise ligt midden in Banff National Park. Het meer is ongeveer een kilometer lang en schitterend gelegen tussen de hoge bergen. Het smeltwater van zes verschillende gletsjers komt hier bijeen in een kristalhelder, prachtig mooi meer. Lake Louise is het hele jaar door leuk om te bezoeken. ’s Winters is het een waar winterwonderland. In de zomer kun je er mooie kanotochten maken of leuk wandelen.

3 Jasper National Park

Ongeveer 230 kilometer van Lake Louise en Banff National Park ligt het bijna net zo prachtige Jasper National Park. Ook Jasper is een van Canada’s mooiste bezienswaardigheden. De verschillende natuurgebieden worden met elkaar verbonden door middel van Highway 93, ofwel de Icefields Parkway. Het rijden van de route is al net zo leuk als de eindbestemming. Onderweg ben je omringd door groene heidevelden, fonkelende beekjes en woeste watervallen. Regelmatig zie je wilde dieren langslopen, zoals vossen of zelfs bruine beren.

4 Niagara Falls

Natuurlijk tellen de beroemde Niagara Falls ook als een van de leukste bezienswaardigheden van Canada. Deze spectaculaire watervallen liggen deels in Canada en deels in Amerika. De watervallen bestaan uit drie verschillende delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Door middel van een boottocht kun je ontzettend dichtbij het woeste natuurgeweld komen. Een bijzondere ervaring.

5 Vancouver

Een stad die je niet mag missen in West Canada is Vancouver. Deze bruisende stad stikt van de bezienswaardigheden. Je kunt er heerlijk winkelen, een terrasje pakken of wandelen door het groene hart van de stad: Stanley Park. Ook maak je er een overtocht naar het leuke Granville Island. Hier geniet je van de gezellige sfeer en proef je de heerlijkste hapjes op de food market.

6 Victoria

Nabij Vancouver ligt het mooie Victoria. Dit is een stad in het westen van Canada. Het is de hoofdstad van Brits-Columbia. Je kunt er komen door een 90 minuten lange bootreis te maken vanaf Vancouver. Victoria is een van de leukste steden van Canada en telt tientallen bezienswaardigheden. Zo bezoek je er het Royal BC Museum, wandel je er door het grote stadspark Beacon Hill en maak je een tour door het Victoriaanse landhuis Craigdarroch Castle.

7 Whistler

Ook het mooie skiresort Whistler is een van de leukste plekken om te bezoeken in Canada. Het is prachtig gelegem tussen de bergen Whistler en Blackcomb Mountain. In de wintermaanden kun je geweldige avonturen beleven op de 4,5 kilometer lange piste ‘Peak to Peak Gondola’. Ook in de zomermaanden is er genoeg te doen in Whistler. Dan zijn de groene hellingen namelijk vol met bruine beren!

8 Quebec

Ook de stad Quebec is een van de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een rondreis door Canada. De stad is een mix van oude historie en moderne architectuur. Het oude, onderste deel van de stad en het bovenste deel zijn met elkaar verbonden door middel van een kabeltrein. Het koloniale stadshart doet denken aan Frankrijk. De eeuwenoude stadsmuur en citadel worden door UNESCO beschermd als Werelderfgoed.

9 Clearwater

Het plaatsje Clearwater ligt in de provincie British Columbia. Clearwater in het westen van Canada wordt omringd met mooie bezienswaardigheden. Om het stadje heen kun je prachtige wandelingen maken. Zo vind je er North Thompson River Provincial Park en Wells Gray Provincial Park. Hier spot je wilde dieren en wandel je door de mooiste landschappen.

10 1000 Island National Park

De laatste op de lijst met bezienswaardigheden om te bezoeken in Canada is het natuurpark 1000 Islands. Het park bestaat uit een archipel van talloze kleine eilandjes. In de zomermaanden kun je hier heerlijk ontspannen op een de vele strandjes en zwemmen in de Saint Lawrence rivier. De omgeving is prachtig en ongerept, erg bijzonder om doorheen te varen.

Gerelateerde producten

Hotel Canada, BW Premier Collection
  • Soort vakantie: Stedentrips
  • Vakantieland: Canada
  • Aantal sterren: 3
€ 264,00 bij DeJongIntra.nl
Hotel Canada, BW Premier Collection
  • Soort vakantie: Stedentrips
  • Land: Canada
  • Sterren: 3
€ 84,00 bij DeJongIntra.nl
Northeast Impressions (16 dagen)
  • Soort reis: Autovakanties
  • Vakantieland: Amerika
€ 2739,00 bij Amerikaplus.nl
Toronto Hop-On Hop-Off Bus
  • Land: Canada
€ 53,00 bij BBI-Travel.nl
Vancouver Hop-On Hop-Off Bus
  • Vakantieland: Canada
€ 52,00 bij BBI-Travel.nl