De top 10 bezienswaardigheden in Beieren

De streek Beieren in het zuidoosten van Duitsland staat bekend als de meest sprookjesachtige streek van het land. Je vind hier namelijk magisch mooie kastelen die regelrecht uit een Disney film lijken te komen. Behalve om de vele sloten en kastelen staat Beieren tevens bekend om de prachtige natuur. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in deze prachtige groene streek. Je kunt er geweldige wandelingen maken door hooggebergten, woeste bossen en vredige alpenweiden. Wandelen in Beieren is dan ook een echt feest. Dit zijn de 10 mooiste plaatsen in Beieren.

1 Slot Neuschwanstein

De absolute nummer één in de top 10 van bezienswaardigheden in Beieren is het wereldberoemde kasteel van Beieren: Slot Neuschwanstein. Dit prachtige witte sprookjeskasteel is een van de belangrijkste toeristische attracties van heel Duitsland. Het kasteel op de steile rots is dan ook het absolute hoogtepunt van Beieren.

2 Slot Hohenschwangau

Een tweede kasteel dat je echt wilt zien tijdens het wandelen in Beieren is Slot Hohenschwangau. Het kasteel heeft een spectaculaire ligging midden tussen de bossen. De gele kleur van het kasteel contrasteert prachtig met de groene omgeving. Ook dit is weer een typisch sprookjeskasteel met schattige torentjes en mooie versieringen.

Bekijk hier de zes mooiste kastelen van Duitsland.

3 Walchensee

Beieren staat bekend om de schitterende meren en ongerepte natuur. Een van de mooiste bezienswaardigheden in Beieren is de Walchensee. Dit meer geeft je het gevoel alsof je aan het strand ligt aan de Middellandse Zee, in plaats van aan een meer in Duitsland. Het glasheldere meer is gelegen aan een kiezelstrandje en wordt omringd door drie imposante bergen. Je kunt er geweldig wandelen. Ook is de Walchensee een van de beste meren in Beieren voor watersporten als kajakken, varen en zwemmen.

Bekijk hier alle wandelvakanties in Duitsland

4 München

Naast prachtige natuur heeft Beiren ook enkele leuke steden. Een van de leukste steden van de streek is München. In deze levendige wereldstad vind je enkele van de leukste bezienswaardigheden van Beieren, zoals prachtige bouwwerken en musea. Een bezoekje aan deze miljoenenstad mag zeker niet missen tijdens een vakantie in Beieren.

5 Bavaria

Als je dan toch een bezoekje brengt aan München, loop dan ook eens langs Bavaria. Dit enorme bronzen beeld staat bekend als de beschermvrouwe van Beieren. Het beeld werd ooit gebouwd in opdracht van Lodewijk I. Een leuke tip: klim naar het uitzichtpunt in Bavaria’s hoofd voor een prachtig uitzicht over de stad.

6 Regensburg

Een andere mooie stad die zeker een plekje verdient in de top 10 bezienswaardigheden van Beieren is Regensburg. Deze historische stad staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. Je vind hier een paar van de mooiste bezienswaardigheden van heel Beieren. Wandel door het oude centrum en vergeet zeker de Dom, het patriciërshuis 'Heuport', de Stiftskirche St. Johann en de Krauterenmarkt niet te bezichtigen.

7 Neurenberg

Ook Neurenberg is een van de mooiste plaatsen in Beieren. Dit stadje is vooral bekend om de Nürnberger Burg: een middeleeuws kasteel dat werd gebouwd in de elfde eeuw. Hier woonden vroeger de keizers van het Heilige Roomse Rijk. Een indrukwekkende plek om het rijke verleden van Beieren met eigen ogen te kunnen bewonderen.

8 Kehlsteinhaus

Het Kehlsteinhaus, ook wel het Adelaarsnest genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Beieren. Het Adelaarsnest van Hitler speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en is daarom erg interessant om te bezoeken. Wie van tevoren een ticket koopt wordt met een speciaal busje omhoog gebracht naar een lift, die je afzet op het topje van de berg.

Tip: bekijk alle busreizen naar Duitsland.

9 Wieskirche

De Wieskirche is een simpele, maar erg mooie kerk in Rococo stijl. De kerk is mooi gelegen aan de voet van de Duitse Alpen. Het bouwwerk werd tussen 1740 en 1760 gebouwd door de gebroeders Zimmerman: de één architect, de ander interieurontwerper. Waar de buitenkant simplistisch over kan overkomen, is de binnenkant alles behalve sober. Je kijkt er je ogen uit aan bladgoud en schitterende kleurrijke muurschilderingen.

10 Rothenburg ob der Tauer

De laatste plek in de top 10 van bezienswaardigheden in Beieren is het minuscule Rothenburg ob der Tauer. Wie door dit historische plaatsje wandelt waant zich in één klap terug in de middeleeuwen. De eeuwenoude vakwerkhuizen, het schattige stadskerkje en de marktplaats zijn erg leuk om te bezichtigen. Ook een bezoekje aan het Deutsches Weihnachtsmuseum, een typisch Duits kerstmuseum, is leuk om eens te beleven.

Lees: de leukste kerstmarkten in Duitsland.

Gerelateerde producten

Altmühltal Radweg - Van Rothenburg naar Regensburg
 • Soort reis: Fietsvakantie
 • Land van deze reis: Duitsland
 • Reisduur: 6-9 dagen
€ 749,00 bij Fietsrelax.nl
Hotel Wittelsbacher Höh
 • Type reis: Autovakanties
 • Vakantieland: Duitsland
 • Aantal sterren: 4
€ 97,00 bij DeJongIntra.nl
Das Wiesgauer - Alpenhotel Inzell
 • Soort reis: Fietsvakantie
 • Land van deze vakantie: Duitsland
 • Deze reis heeft 4 sterren
€ 65,00 bij DeJongIntra.nl
Fietsvakantie vijf rivieren van Beieren
 • Soort vakantie: Fietsvakantie
 • Land van deze reis: Duitsland
 • Dagen: 6-9 dagen
 • Deel van de wereld: Europa
€ 895,00 bij Fital.nl
De Romantische Strasse
 • Type reis: Individuele reizen
 • Reis naar: Duitsland
€ 729,00 bij DeJongIntra.nl
De keizerlijke Donau en bourgondisch Beieren
 • Land: Oostenrijk
€ 2279,00 bij DeJongIntra.nl