De mooiste natuur van Europa: 5 mooie plekken

1. Ontzagwekkende watervallen

In Kroatië vind je een van de mooiste natuurparken van Europa: het National Park Plitvicemeren. Dit natuurgebied bestaat uit verschillende hoger en lager gelegen meren, met reusachtige watervallen. Wie over de steiger langs de watervallen loopt proeft een magische sfeer die alleen imposante natuurfenomenen je kunnen laten proeven. Je kunt er mooie wandelingen maken en heerlijk picknicken langs het water. Om deze bijzondere watervallen te bezoeken kun je het beste vliegen naar Zagreb. Vanuit hier rijd je binnen 2 uur naar de Plitvicemeren.

2. Ierse kliffen

Alleen in Ierland vind je zulke indrukwekkende kliffen als die van Moher. De miljoenen jaren oude kliffen bevinden zich langs de Atlantische Oceaan, waar zij statig op uit kijken. Vanaf O’Brien’s tower kun je op een hoogte van 214 meter naar beneden kijken. Het uitzicht is geweldig vanaf de groene kliffen, het is dan ook een van de mooiste bezienswaardigheden die de natuur van Europa te bieden heeft. Toch is een bezoek aan de kliffen niet aan te raden aan mensen die last hebben van hoogtevrees. De Moher kliffen zijn het snelste te bereiken via Shannon Airport. Vanaf hier rijd je binnen een uur naar de kliffen. Wie niet beschikt over een huurauto kan een van de bussen nemen die je van het vliegveld naar de kliffen brengt.

3. Magische lichtgevende grotten

Een ander wonderschoon natuurfenomeen dat in Kroatië te vinden is, is de Blauwe Grot. Deze grot, ook wel Modra špilja genoemd in het Kroaats, ademt een ronduit magische sfeer uit. Iedere dag rond het middaguur wordt de grot helderblauw verlicht, dankzij de zon die weerkaatst op het kalksteen op de bodem van de grot. Duikers of mensen die de grot per boot bezoeken voelen zich als in een sprookje. Wie het blauwe licht meemaakt krijgt ongetwijfeld kippenvel! De Blauwe Grot is te bezoeken vanuit de historische stad Split, van daaruit kun je met de pont naar Hvar of Vis varen. Vanuit deze eilanden worden speciale boottochten en duikexcursies georganiseerd naar de magische grotten.

4. IJskoud winterwonderland

Wie niet bang is voor een beetje kou kan afreizen naar Eisriesenwelt in Oostenrijk. Hier bevindt zich een ondergronds natuurwonder: de grootste ijsgrot ter wereld. De ijsgrot is meer dan een kilometer groot en beschikt over de mooiste ijsformaties. Wie er rondloopt blijft zich verbazen over de wonderen die onze natuur heeft gecreëerd. De grot is alleen geopend van mei tot en met oktober, wie de Eisriesenwelt wil bezoeken dient hier rekening mee te houden. De wonderbaarlijke ijsgrot is het beste te bereiken vanaf Salzborg airport. Van hieruit kun je een mooie route door de bergen rijden van ongeveer een uur, die je naar de ijsgrot brengt.

5. Het dansende Noorderlicht

Een ander ijskoud Europees natuurfenomeen is het beroemde Noorderlicht. Dit dansende groene licht ontstaat doordat deeltjes van de zon hun energie kwijtraken in de lucht. Wie de Noorse kou durft te trotseren en het magische licht heeft kunnen aanschouwen zal er absoluut geen spijt van krijgen. Het Noorderlicht gadeslaan is een van de meest bijzondere momenten die je kunt meemaken. De felle lichten tegen de donkere achtergrond zorgen voor een magisch schouwspel. Wie het Noorderlicht met eigen ogen wil zien kan het beste afreizen naar Tromsø in Noorwegen. Vanuit Tromsø kun je een Arctic Experience tour boeken die je naar het Noorderlicht brengt.

Ontdek de Europese natuur

Hoewel deze vijf bezienswaardigheden absoluut laten zien hoe mooi Europa kan zijn, heeft de Europese natuur natuurlijk nog veel meer te bieden. Wie prachtig natuurschoon wil meemaken hoeft geen oceaan over te steken. Er zijn talloze bijzondere landschappen te ontdekken in ons eigen Europa. Natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een mooi avontuur kunnen een speciale natuurreis boeken. Tijdens zo’n reis ontdek je de mooiste natuurgebieden van ons continent. Wie van natuur houdt wil natuurlijk het liefst duurzaam reizen. Duurzame reizen belasten het milieu zo min mogelijk en zijn niet schadelijk of vervuilend voor de mooie natuur. Wie graag actief op reis wil kan zelf wandelvakanties vergelijken en zo de meest geschikte natuurreis uitzoeken.