De mooiste natuur in China

Wie een mooie natuurreis wil maken wordt absoluut niet teleurgesteld in China. China is vol met de mooiste natuurgebieden. In het reusachtige land zijn 7 verschillende klimaten en ecosystemen te vinden, van tropisch in het zuidwesten tot een woestijnklimaat in het noordwesten. Hierdoor is de natuur in China zeer divers en vind je overal verschillende flora en fauna. Het bezoeken van de ongerepte natuurgebieden kan soms lastig zijn. Niet alle wegen zijn goed begaanbaar. Toch is het een ware beleving om het pure landschap van China te gaan ontdekken tijdens een rondreis door China. Wie de allermooiste plekken wil bezoeken kan een van de bijzondere natuurreizen boeken. Deze brengen je langs de meest speciale natuurgebieden van China.

Zeldzame reuzepanda’s

Een van de meest bijzondere dieren die je kunt spotten in China zijn de Chinese reuzenpanda’s. Deze diersoort is erg zeldzaam en ze zijn dan ook nergens ter wereld meer in het wild te vinden. In natuurgebieden in de Chinese provincies Gansu, Sichuan en Shanxi kun je ze zomaar tegenkomen. Het is een erg bijzondere ervaring om oog in oog te staan met de zeldzame zwart-witte beren. Tijdens een rondreis door China kun je een speciale panda-excursie boeken, waarbij je onder leiding van een gids deze faunarijke gebieden doorkruist.

Lijiang Yulong Xueshan National Park

Yunnan is een provincie in het zuiden van China. Hier vind je Lijiang Yulong Xueshan National Park, één van de mooiste natuurgebieden van China. Een unieke ervaring is een wandeling maken over de Tiger Leaping Gorge. Deze indrukwekkend mooie wandelroute brengt je langs de diepste kloof ter wereld. Onderweg zie je de meest spectaculaire natuurgebieden: woeste rotsen, kabbelende rivieren en prachtige vergezichten. Het is absoluut een van de mooiste landschappen die je kunt spotten tijdens een natuurreis door China.

Jiuzhaigou-vallei

Deze prachtige groene vallei ligt ten noorden van Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Jiuzhaigou dankt zijn naam aan de negen dorpjes die verspreid liggen door de hele vallei. De helderblauwe meren en wilde watervallen in de Jiuzhaigou-vallei doen haast sprookjesachtig aan. Het is dan ook niet voor niets dat dit mooie Chinese natuurgebied uitgeroepen is tot Werelderfgoed door UNESCO. De combinatie van schattige kleine dorpjes, veel water en een groen landschap maken de Jiuzhaigou vallei tot een echte must-see voor natuurliefhebbers die op doorreis zijn in China.

Huanglong National Park

Ook Huanglong National Park ligt in de provincie Sichuan. Hier vind je tevens een van de mooiste landschappen van heel China. Watervallen, hoge bergpieken vol met sneeuw en talloze groene bomen maken dit landschap tot een festijn voor wandelaars. Ook vind je er enkele warmwaterbronnen, in de meest originele kleuren. Een wandeling door Huanglong National Park is er één vol verrassingen: het landschap is afwisselend en geen minuut het zelfde.

 

Zhangjiajie National Park

Een laatste reden waarom China absoluut het bezoeken waard is, is Zhangjiajie National Park. Hier vind je het mooiste dat de natuur in China te bieden heeft: grotten, woeste wouden en hoge bergtoppen. De beelden van de legendarische animatiefilm Avatar zijn geinsipieerd op de prachtige bergen in Zhangjiajie National Park. De hoge rotsen bevinden zich regelmatig in een dikke, bijna magische mist. Tijdens een trekking door dit mooie natuurgebied kom je allerlei highlights tegen, waaronder de mooie Tjanmen Mountains en een indrukwekkende glazen brug. Deze brug staat bekend als zowel de hoogste als de langste glazen brug van de wereld. Je moet van goeden huize komen om eroverheen te durven...