De mooiste bezienswaardigheden van Toronto

Toronto is met bijna drie miljoen inwoners de grootste stad van Canada. De stad met haar moderne skyline ligt direct aan Lake Ontario. In Toronto vind je tal van bezienswaardigheden. In de stad vind je allerlei verschillende bouwstijlen door elkaar. Iedere buurt heeft zijn eigen karakter en leuke plekjes. Tijdens het rondreizen door Canada wil je deze mooie stad vol kunst, cultuur en mooie architectuur zeker niet missen. Dit is de top 10 leukste bezienswaardigheden van Toronto.

1 CN Tower

De Canadian National Tower, ook wel CN Tower genoemd, was met zijn 553 meter hoogte lange tijd het hoogste gebouw ter wereld. Het is dan ook het meest opvallende bouwwerk in de skyline van Toronto. Tijdens een groepsreis door Canada staat een bezoekje aan het uitkijkpunt in deze toren ongetwijfeld op de planning. Ook maak je hier de spectaculaire EdgeWalk, een wandeling over een 356 meter hoge rand. Alleen aan te raden voor daredevils die geen last hebben van hoogtevrees.

2 Waterfront

Slechts op zo’n vijf minuten loopafstand van de CN Tower vind je Waterfront. Hier kun je gezellig op een terrasje zitten en uitkijken over de boten die varen over Lake Ontario. Er zijn restaurantjes, terrasjes en parken waar je heerlijk kunt ontspannen langs het water.

3 Toronto Islands

De nummer drie van Toronto’s mooiste bezienswaardigheden zijn de Toronto Islands. Deze eilandengroep ligt op zo’n kwartier varen van de stad. Eenmaal aangekomen op de strandjes heb je een prachtig uitzicht over Lake Ontario en de skyline van Toronto. Je kunt er kanovaren, wandelen, fietsen of picknicken. Het is met stip één van de leukste bezienswaardigheden van Toronto en omgeving.

4 Casa Loma

Casa Loma is een gotisch kasteel, een stukje wandelen ten noorden van het centrum. Het bijzondere bouwwerk werd in 1911 gebouwd en is inmiddels vrij te bezoeken. De binnenkant is een en al pracht en praal. Je vindt er vintage auto’s, gouden kroonluchters, indrukwekkende beelden en eeuwenoude meubels. Het is een van Toronto’s meest bijzondere bezienswaardigheden.

5 St. Lawrence Market

De beroemde St. Lawrence Market vindt al meer dan 200 jaar plaats in een historisch marktgebouw in Toronto. Je kunt er uren dwalen tussen de kraampjes vol etenswaren. Op zondag wordt de levensmiddelenmarkt omgetoverd tot een antiekmarkt waar je de mooiste schatten kunt vinden.

6 City Hall

Het moderne stadhuis van Toronto is een prachtig staaltje architectuur. De twee witte torens zijn gebouwd rondom een ronde raadszaal. De binnenkant is al net zo bijzonder als de buitenkant. Wie City Hall inwandelt kijkt zijn ogen uit aan de chique marmeren vloeren en de interessante muurschilderingen.

7 Royal Ontario Museum

Dit museum in het centrum van Toronto is een van de grootste musea van Noord-Amerika. Je vindt er ruim miljoen kunstobjecten die je van alles leren over geschiedenis, wetenschap en cultuur. Het Royal Ontario Museum is onderverdeeld in veertig verschillende galerieën met kunstwerken uit de hele wereld. Dit toonaangevende kunstmuseum verdient zonder twijfel een plekje in de top 10 bezienswaardigheden van Toronto.

8 China Town

Net als veel andere steden beschikt ook Toronto over een eigen Chinese buurt. In Toronto’s eigen China Town wordt je helemaal ondergedompeld in de Aziatische cultuur. Je waant je er even in China, omringd door Chinese winkels, restaurants en marktkraampjes. Het is een gezellige buurt waar altijd wat te beleven en te zien is.

9 Tommy Thompson Park

Even ontsnappen aan de drukte van de grote stad? Dan is het Tommy Thompson Park een perfect toevluchtsoord. Het park is een van de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Toronto. Het Tommy Thompson Park ligt op een kunstmatig gecreëerd eilandje midden in Lake Ontario. Je vindt er een afwisselend landschap bestaande uit zandduinen, groene weiden, bossen en stranden.

10 Niagara Falls

De wereldberoemde Niagara Falls behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Toronto en omgeving. Toronto is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan deze drie prachtige watervallen. Vanuit de stad bevind je je binnen anderhalf uur bij de woeste wateren, waar je kunt wandelen of een boottocht kunt maken. De Niagara Falls zijn absoluut de mooiste bezienswaardigheden in de buurt van Toronto.

Gerelateerde producten

Northeast Impressions (16 dagen)
 • Soort vakantie: Autovakanties
 • Land van deze reis: Amerika
€ 2763,00 bij Amerikaplus.nl
Combinatiereis IJsland, Toronto & Niagara Falls, incl. excursies
 • Soort reis: Stedentrips
 • Vakantieland: IJsland
€ 1771,00 bij BBI-Travel.nl
Eastern Discovery
 • Soort vakantie: Groepsreizen
 • Land van deze vakantie: Amerika
€ 2770,00 bij DeJongIntra.nl
Autorondreis Oost Canada
 • Soort vakantie: Autovakanties
 • Land: Canada
€ 636,00 bij BBI-Travel.nl
Best of the East (11 dagen)
 • Type reis: Groepsreizen
 • Land: Amerika
€ 2488,00 bij Amerikaplus.nl
Best of the East & California (16 dagen)
 • Soort reis: Rondreizen
 • Land van deze vakantie: Amerika
€ 3597,00 bij Amerikaplus.nl
Eastern Discovery
 • Soort vakantie: Groepsreizen
 • Land: Amerika
€ 1968,00 bij DeJongIntra.nl
Autorondreis Hoogtepunten van Oost Canada
 • Type vakantie: Autovakanties
 • Land van deze reis: Canada
€ 537,00 bij BBI-Travel.nl
Best of America (23 dagen)
 • Type reis: Rondreizen
 • Land van deze reis: Amerika
€ 2638,00 bij Amerikaplus.nl
The Grand East (23 dagen)
 • Soort reis: Groepsreizen
 • Reis naar: Amerika
€ 4350,00 bij Amerikaplus.nl