De mooiste bergen in China

1. Huangshan

Huangshan, ook wel de ‘Gele berg’ genoemd, ligt in de subtropische klimaatzone van de Chinese provincie Anhui, op zo’n 500 kilometer van Shanghai. Hoewel Huangshan niet behoort tot een van de hoogste bergen van China, is het wel een van de belangrijkste bergen. De Gele berg heeft een aanzienlijke rol gespeeld in de Chinese schilderkunst en literatuur. Je vindt Huangshan terug in romans, gedichten en oude Chinese schilderijen. Het is een bijzonder mooi berggebied met maar liefst 74 verschillende pieken, waarvan de hoogste bijna 2000 meter hoog is.

2. Het Karstgebergte

Het Karstgebergte rond Guilin, in Zuid-China, is een van de mooiste natuurlandschappen van het land. Onderaan het gebergte ligt een netwerk aan grotten, tunnels en kleine rivieren. Het is een enorm gebied waarvoor je dagen lang de tijd nodig hebt om alles te kunnen ontdekken. Met name de regio rond de Li River is adembenemend mooi. De kalkstenen bergen zijn honderden miljoenen jaren oud en hebben de prachtigste kleuren. Een ontdekkingstocht door het Karstgebergte van China is een magische en onvergetelijke reiservaring.

3. Zhangye Danxia

Het natuurgebied Zhangye Danxia ligt in de Chinese provincie Gansu. Hier vind je de beroemde gekleurde bergen, de meest bekende bergen van China. De bergen lijken wel gekleurd met een kwast en verf: blauwe, groene, rode en zelfs paarse strepen versieren de bergen in Zhangye Danxia. De gekleurde strepen worden veroorzaakt door verschillende lagen mineralen die op elkaar gestapeld zijn en in de loop van miljoenen jaren afgesleten zijn. Het kleurenfestijn maakt het landschap tot een feest om te zien.

4. Hua Shan

De berg Hua Shan is deel van het Qinling gebergte. De berg van ruim 2 kilometer hoog telt 5 koppen en bevindt zich op ongeveer 120 kilometer van Xian. Hua Shan wordt veel bezocht door toeristen, dankzij de prachtige natuur die er te vinden is. Je kunt er wandelen langs diepe ravijnen, groene bergtoppen en hoge bergwanden. Hua Shan is tevens populair bij pelgrims. Zij reizen af naar de berg om de vele tempels te bezoeken. Hua Shan behoort tot een van de heilige Taoïstische Chinese bergen en is om deze reden een dikwijls bezocht bedevaartsoord.

5. Hengshan

Hengshan is de meest noordelijke van de vijf grote gebergten van China. Het is de minst toeristische van de vijf bergen, en daarom nog het meest rustig om te bezoeken. Een wandeltocht van zo’n drie uur brengt je naar de top van de Hengshan, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over groene bergen en diepe meren. Erg bijzonder om te zien zijn de tempels die gebouwd zijn op de steile berghellingen van de Hengshan. Deze tempels lijken te hangen aan de bergwanden, wat een eng en tegelijkertijd prachtig gezicht is.

Klaar om China te ontdekken?

Hoewel dit de vijf meest bijzondere bergen zijn in China, zijn er nog veel meer mooie bergen en indrukwekkende natuurgebieden te bewonderen in dit grote land. Ben jij klaar om China te gaan ontdekken? Dit kan door middel van een van de uitgebreide rondreizen door China. Tijdens een rondreis trek je door het land heen en sta je oog in oog met de meest bijzondere bezienswaardigheden. Een rondreis kan individueel of met een groep gedaan worden. Tijdens de groepsreizen door China ontdek je samen met jouw groep de mooiste plekken en highlights. Zo beleef je samen een reis om nooit te vergeten.

china