De Chinese muur bezoeken: alles wat je moet weten

Eeuwenoude legendes

Er doen talloze legenden en verhalen de ronde over ‘De muur van tienduizend li’, zoals de Chinese muur in China genoemd wordt. Zo wordt er door velen beweerd dat de Chinese muur het enige voorwerp op aarde is dat te zien is vanaf de maan. Ook wordt er in China een verhaal verteld over een verdrietige vrouw, Meng Jiangnu, die ervoor zou hebben gezorgd dat een deel van de muur ooit instortte. Of je de geruchten nu wel of niet gelooft, de Chinese muur blijft een van de wonderen op aarde. Veel mensen dromen van een wandeling over de befaamde Chinese muur. Maar waar begin je met zo’n immens groot bouwwerk?

Welk deel wil je bezoeken?

De muur is zo lang, dat je verschillende delen kunt bezoeken. Sommige delen van de Chinese muur zijn tussen de jaren ’30 en ’80 van de vorige eeuw gerestaureerd. De slijtage die was ontstaan door natuurelementen als water, zon en wind hadden de muur ernstig beschadigd. Restauratie was hier nodig om verder afbrokkelen van de muur te voorkomen. Je kunt zelf kiezen of je graag gerestaureerde delen of juist de niet-gerestaureerde delen van de muur wilt bezoeken. Ook kun je de keuze maken voor een toeristisch deel van de muur of een minder toeristisch stuk. Het voordeel van de toeristische delen is dat deze makkelijker te bereiken zijn. Een nadeel is dat het hier vanzelfsprekend een stuk drukker is.

Een bezoek aan de Chinese muur vanuit Beijing

De ellenlange Chinese muur begint in Shanhaiguan, in het oosten van China. Het einde is te vinden in het westen, bij Jianyugan in de provincie Gansu. Je kunt de muur vanaf verschillende plekken beklimmen. De beste optie om de Chinese muur te bezoeken is vanuit Beijing. Je vindt de Chinese muur op zo’n 50 kilometer afstand van de stad. Er zijn verschillende bussen en treinen die je binnen ongeveer een uur naar de muur transporteren. De minder toeristische stukken zijn lastiger te bereiken, maar zeker de moeite van het reizen waard.

De muur bij Juyongguan

Wanneer je rustig wilt kunnen rondlopen over de muur, zonder hordes toeristen om je heen kun je het beste naar de muur bij Juyongguan afreizen. Het is hier een stuk rustiger doordat er geen kabelbaan naar boven is. Wie een beetje klimmen niet schuwt kan hier op zijn gemak de wonderen van de muur bezichtigen. Het is een unieke ervaring om op de muur te lopen en van het weidse uitzicht te genieten. Juyongguan ligt op een afstand van ongeveer 60 kilometer van Beijing. Beijing ontdekken Een bezoek aan de Chinese muur is leuk om te combineren met het ontdekken van Beijing, vroeger ook wel Peking genoemd. Het bezoeken van de Chinese hoofdstad staat bij veel reizigers op de bucketlist. Dwaal door het paleis van de befaamde oude keizers. Zie met eigen ogen het prachtige plein van de Hemelse vrede, het Tianmanplein. Beijing is een plek waar je dagenlang met grote ogen rond kunt lopen. Sinds de Olympische Spelen hier plaatsvonden in 2008 is de stad een stuk leuker geworden voor toeristen. Beijing is gemoderniseerd en de Chinese overheid heeft veel moeite gedaan de stad op te leuken voor toeristen.

Rondreis langs alle hoogtepunten

Tijdens een rondreis door China weet je zeker dat je alle mooie plekjes tegenkomt. Naast natuurlijk de Chinese muur breng je een bezoek aan alle bijzondere grote steden. Van Hongkong tot Beijing en Peking. Ook ontdek je de mooiste natuur waaronder de gebergten rondom Guilin, de Li rivier en de prachtigste Chinese tuinen. Ook de bijzondere rijstterrassen waar China zo beroemd mee is geworden wil je natuurlijk bezoeken. Zo weet je zeker dat je geen enkel hoogtepunt mist. Klaar voor avontuur? Boek dan snel jouw unieke vakantie naar China!