De beste reistijd voor een vakantie naar Nieuw-Zeeland

Het prachtige Nieuw-Zeeland staat hoog op de bucketlist van menig reiziger. Veel fervente reizigers zouden een moord doen voor een avontuurlijke reis naar dit verre oord. Of je nu op zoek bent naar cultuur, indrukwekkende natuur of een actieve vakantie wilt beleven, in Nieuw-Zeeland vind je gegarandeerd wat je zoekt. ‘Gods Own Country’, zoals Nieuw-Zeeland liefkozend door zijn inwoners wordt genoemd, is een land vol verrassingen. Je kunt er genieten van ongerepte natuurgebieden, bruisende steden als Wellington en Auckland en de historische overblijfselen van de oude Maori’s bezoeken. Maar wat is nou de beste reistijd voor een trip naar Nieuw Zeeland?

Tijdsverschi

Natuurlijk wil je tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland optimaal kunnen genieten en geen last hebben van slecht weer. Daarom is het belangrijk goed rekening te houden met de weersomstandigheden voordat je jouw reis naar Nieuw-Zeeland boekt. Allereerst moet je je er bewust van zijn dat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt. Dat betekent dat het in Nieuw-Zeeland, afhankelijke van de zomertijd in beide landen, tien tot twaalf uur later is dan in Nederland. Wanneer het in Nederland dag is, is het daar nacht. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Nieuw-Zeeland juist winter. Dit maakt het lastig te bepalen wanneer de beste reistijd is voor een vakantie in Nieuw Zeeland.

Onvoorspelbaar klimaat

Het klimaat in Nieuw-Zeeland is erg vergelijkbaar met dat van Nederland. Dankzij het zeeklimaat is het weer er, net als bij ons, erg onvoorspelbaar. Waar het de ene dag zonnig en droog is, kan het zo omslaan naar een fikse regenbui. De zomer loopt er van november tot maart en de winter van juni tot september. ’s Zomers liggen de temperaturen er tussen de 20 en 30 graden. In het verre noorden van het land zijn subtropische temperaturen van boven de 30 graden ’s zomers geen uitzondering. Het klimaat op het Zuidereiland is echter een stuk gematigder dan op het Noordereiland. Hoe zuidelijker je gaat, hoe koeler het wordt. Voor een beetje extra verkoeling kun je een tripje maken naar de bergen, die dankzij de hoge ligging een stuk frisser zijn. Wil je genieten van zon en minder neerslag, dan is december t/m februari de beste reistijd voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland.

In alle rust genieten

Hoewel het lastig te bepalen is wat de beste reistijd is voor Nieuw Zeeland, kun je vooral voor een trip naar het zuidereiland beter niet in de zomermaanden gaan. Je wilt natuurlijk van alles zien tijdens je reis en de zomerse hitte kan het erg moeilijk maken om actief bezig te zijn. Wil jij in alle rust kunnen genieten van jouw vakantie naar Nieuw Zeeland? De beste reistijd is dan tussen februari en november. De drukste seizoenen zijn de zomer (december t/m februari) en de winter (mei t/m augustus). In deze maanden wordt Nieuw Zeeland het meest bezocht door toeristen. Wie de ergste drukte wil voorkomen boekt zijn reis dus hieromheen.