De 5 bezienswaardigheden in China die je gezien moet hebben

China is een van de grootste landen ter wereld. Het land van de rijzende zon verschilt in bijna alles van ons eigen vertrouwde Nederland. Waarschijnlijk maakt dit China juist tot zo’n aantrekkelijk land om te gaan verkennen. Een rondreis door China staat bij menig reiziger hoog op de wishlist. Tijdens een vakantie in China is het bijna onmogelijk om alle hoogtepunten van het land te bezoeken. China is immens groot en de plekken liggen vaak ver uit elkaar. Daarom hebben wij een lijst met de 5 mooiste plekken in China gemaakt, zodat je precies weet welke highlights je absoluut niet mag missen.

1. De Chinese Muur

Natuurlijk staat de Chinese Muur bovenaan de lijst met hoogtepunten van China. De Chinese Muur is het grootste bouwwerk ter wereld en een waar wereldwonder. Dit reusachtige bouwwerk moet je natuurlijk gezien hebben tijdens een reis langs de mooiste plekken in China. De muur werd ooit gebouwd als verdedigingslinie tegen invasies uit Mongolië en is bijna 9000 kilometer lang. Je kunt de muur vanuit verschillende plekken in China bezoeken, bijvoorbeeld door middel van een tour vanuit Beijing.

2. De Verboden Stad

Midden in miljoenenstad Beijing ligt de Verboden Stad, een van de meest bijzondere bouwwerken ter wereld. Vanuit deze plek bestuurden de oude keizers van de Ming- en Qing-dynastieen hun rijk. De Verboden Stad bestaat uit een adembenemend mooi complex van paleizen en tempels, welke verboden waren voor het gewone volk. Vandaag de dag mag je er gewoon binnenkijken. Je kijkt er je ogen uit aan de weldaad aan fraaie versieringen en het grote aantal waardevolle overblijfselen uit de vijftiende en zestiende eeuw. Het is een van de meest speciale bezienswaardigheden in China.

3. Het Terracotta leger

Het Terracotta leger van de stad Xi’an is een van de bekendste highlights van China. De archeologische vondst bestaat uit een indrukwekkende verzameling bestaande uit levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens. Deze beelden werden in 1974 door Chinese boeren opgegraven en waren ooit gemaakt om de graftombe van de eerste keizer van China te beschermen in het hiernamaals. Je vind het indrukwekkende Terracotta leger in het museum van Xi’an. Het is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw, en zeker een van de hoogtepunten van China.

4. De grotten van Yungang

De grotten van Yungang zijn een van de mooiste bezienswaardigheden van China. De boeddhistische tempelgrotten zijn uitgehouwen in de zuidelijke wand van het Wuzhoe Shangebergte. De indrukwekkende grotten zijn sinds 2001 onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst en dit is niet voor niets. Het tempelcomplex bestaat uit een duizelingwekkend aantal van 252 verschillende grotten met ruim 51000 uitgehouwen beelden. Veel hiervan zijn reusachtige Boeddha beelden, die op hun gemak zitten te mediteren. Niet te missen tijdens een tour langs alle China highlights.

5. Zhangjiajie

Als je slechts één natuurgebied in China kunt bezoeken, dan moet dit Zhangjiajie National Park zijn. Dit natuurpark in de provincie Hunan is absoluut een van de mooiste plekken van China op het gebied van natuur. Het gebied bestaat uit meer dan 3000 uniek gevormde kalkstenen pieken die als immens hoge zuilen omhoog steken. Je kunt er klimmen op karstbergen en geweldige wandeltochten maken door het groene dal. Het zal zeker een van de hoogtepunten zijn van je reis door China.