De 3 mooiste kampeerbestemmingen in Europa

Kamperen heeft allang niet meer het stoffige imago dat het ooit had. Tegenwoordig is kamperen hartstikke hip en dat is meer dan terecht als je het ons vraagt. Tijdens een kampeervakantie beleef je het ultieme gevoel van vrijheid. Middenin de natuur, eventjes heerlijk ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Wat zijn nu de mooiste kampeerbestemmingen in Europa? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet!

1 Toscane, Italië

Toscane wordt door velen gezien als een van de mooiste streken van Italië. Kamperen in Toscane is magisch, under the Tuscan sun zullen we maar zeggen. De rollende heuvels, prachtige landschappen en historische dorpen maken deze streek erg mooi en uniek. Er zijn veel campings in Toscane, zowel klein als groot en de wegen in deze streek zijn erg comfortabel om te rijden. Alsof je door een natuurfilm heenrijdt. Ook kun je vanaf de camping verschillende dagtrips maken. Zo is het aan te raden om Pisa te bezoeken, maar ook Florence is beslist een bezoekje waard. Kortom, de ideale kampeerbestemming!

2 Dordogne, Frankrijk

Frankrijk is veruit de populairste kampeerbestemming onder de Nederlanders. Zo is ligt dit land relatief dichtbij en vind je er ontiegelijk veel campings, waaronder campings met een Nederlandse eigenaar. Eén van de kampeer hotspots in Frankrijk is de Dordogne. Deze streek is vooral bekend vanwege de indrukwekkende natuur. Echt een kampeerbestemming voor natuurfanaten dus. Je kunt hier geweldig fietsen, mountainbiken, wandelen, kanoën en nog veel meer. Het landschap bestaat uit imponerende bossen, meanderende beekjes, wilde rivieren en uitgestrekte vlaktes. Erg veelzijdig dus! Net als in Toscane vindt je hier ook verschillende soorten campings. Er zit vast een camping tussen waar jij je helemaal thuis zult voelen!

Lees ook: Dit is waarom je een VPN moet gebruiken op reis!

3 Istrië, Kroatië

Een unieke en relatief onbekende bestemming in deze lijst: Istrië. Dit driehoekvormige schiereiland ligt in het westen van Kroatië. Je wordt omringd door de Adriatische zee en het mag dan ook geen verrassing zijn dat je hier prachtige stranden vindt. De Adriatische zee staat bekend om het heldere water. Ook het binnenland van Istrië is erg mooi. Zo vindt je hier nog onaangetaste natuur, waar je heerlijk kunt wandelen. Het massatoerisme vindt hier wel steeds meer zijn weg, dus houd hier rekening mee! Met de tent of met de caravan? Nu is natuurlijk de grote vraag: ga je kamperen met een tent of met een caravan? Beiden hebben zo hun voordelen en nadelen. Een caravan is natuurlijk een soort van huisje en je kunt in de caravan ook meer spullen vervoeren. Wel zul je dus met zo’n gigantische aanhanger achter je auto moeten rijden en dit vindt niet iedereen fijn. Ook is het aan te raden om een caravanverzekering af te sluiten, zodat je zeker weet dat deze goed gedekt is. Met de tent ben je iets flexibeler, maar heb je wel minder luxe wanneer je aankomt op je kampeerbestemming.

Wat is jouw favoriete kampeerbestemming in Europa? Laat het ons weten in de reacties hieronder!