Checklist wat je echt niet mag vergeten op vakantie!

Op vakantie gaan is iedere keer weer een feest. Tijdens het inpakken van je koffer geniet je al optimaal van voorpret. Je wilt er natuurlijk niet pas op jouw vakantiebestemming achterkomen dat je in alle drukte iets vergeten bent. Vaak kun je ter plekke wel een tandenborstel, zwembroek of pyjama kopen, maar het is toch onhandig als je spullen vergeet. Gebruik deze checklist om de must-haves niet te vergeten. Dit geeft je rust in je hoofd en bespaart je ook nog eens geld omdat je ter plekke vaak de hoofdprijs betaalt voor bijvoorbeeld zonnebrand.

Belangrijke documenten

Allereerst wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je al jouw documenten hebt ingepakt. Bewaar deze op een veilige plek, waar je er wel eenvoudig bij kunt zodat je niet met inchecken je hele tas op zijn kop moet zetten. Uitgaande van een vliegvakantie heb je nodig: 

Vliegtickets

Paspoort

Portemonnee 

Pinpas en eventueel creditcard

Wat cash (eventueel ook al andere valuta maar ter plekke pinnen is een stuk goedkoper)

Je smartphone en oplader

Koptelefoon of oordopjes

 

Checklist vakantie

Badkleding en strandlaken

Tijdens een zonvakantie wil je er niet achterkomen dat je de belangrijkste essentials thuis hebt laten liggen: jouw badkleding en strandlaken. Shop voor vertrek een vrolijk en zacht Handdoeken-discounter strandlaken en gooi deze direct in jouw koffer. Ben jij helemaal blij met jouw nieuwe bikini of zwembroek? Pak deze op tijd in om er zeker van te zijn dat je deze niet thuis achterlaat. Vaak valt het aan te raden om meerdere bikini's of zwembroeken mee te nemen. Je draagt deze waarschijnlijk iedere dag en door wat keuze te creëeren voor jezelf zie je er niet iedere dag hetzelfde uit. Ook kan je jouw zwempak tussendoor goed laten drogen als je meerdere items meeneemt. Chloor, zand, hoge temperaturen en zonnebrand zijn redelijk belastend voor jouw zwemkleding. Spoel je zwempak na een dagje strand of zwembad dan ook altijd goed uit met koud water. Ga je een paar weken op reis? Zorg er dan voor dat je af en toe je badkleding met de hand wast of laat wassen.

Toilettas met inhoud

Op vakantie maak je vaak gebruik van heel wat toiletartikelen. Onmisbaar zijn onder andere zonnebrandcrème, aftersun en bodylotion ter verzorging van je huid. Neem genoeg zonnebrand mee zodat je jezelf goed kunt beschermen tegen de felle zon op jouw vakantiebestemming. Lippenbalsem met SPF is doorgaans ook geen overbodige luxe. Vaak is het prettig om shampoo en douchegel in te pakken, al kan het zijn dat dit ter plekke aanwezig is als jij in een luxer hotel verblijft. Deodorant, condooms of de pil, een haarborstel, elastiekjes, scheermesjes/scheerschuim, een tandpasta en tandenborstel mogen ook niet ontbreken. Gebruik je medicijnen? Check van tevoren of je genoeg hebt voor de duur van jouw vakantie. Pak ook een aantal geneesmiddelen, zoals pijnstillers, ORS en loperamide, anti-muggen crème en (blaren)pleisters in. Gooi tenslotte een nagelknipper of vijl in je toilettas, een pincet en als vrouw nagellak en oogmake-up remover en verzorgingsproducten als maandverband, tampons en/of inlegkruisjes.