Blue Lagoon in IJsland: alles wat je moet weten

Toeristische attractie

Dankzij de handige ligging dichtbij het vliegveld trekt de Blue Lagoon in IJsland jaarlijks grote hoeveelheden toeristen aan. Ook wordt de Blue Lagoon veel bezocht vanaf de hoofdstad Reykjavik, dat op ongeveer 40 kilometer afstand ligt. Het water van de Blue Lagoon komt uit gaten van meer dan 2 kilometer diep. Het bronwater dat verkregen wordt uit deze gaten is erg heilzaam voor de huid en daarnaast zeer comfortabel dankzij de temperatuur van rond de 40 graden Celsius. Behalve om in te baden wordt het warme water ook gebruikt om een nabijgelegen krachtcentrale van warmte-energie te voorzien. Op deze manier wordt er op een milieuvriendelijke wijze warmte verkregen.

Heilzaam water

Het water in de Blue Lagoon is helderblauw en soms groen, bijna zo fel als een sportdrankje. Deze kleur heeft het water te danken aan de zon. Het water bevat drie ingrediënten: silica, algen en mineralen. Dankzij deze ingrediënten is het water erg genezend voor de huid. Wie last heeft van een geïrriteerde huid, wondjes of andere huidklachten kan absoluut profiteren van de heilzame kracht van het natuurlijke water. De felle kleur, warme temperatuur en mooie omgeving maakt het baden in de Blue Lagoon tot een bijzondere ervaring.

Een bezoekje brengen aan de Blue Lagoon

Een bezoekje aan de Blue Lagoon is een echte must tijdens je vakantie.. Wie mensen spreekt die de Blue Lagoon hebben bezocht tijdens een vakantie in IJsland hoort uitsluitend positieve ervaringen. Ondanks de drukte die er soms heerst, is de Blue Lagoon nog steeds comfortabel en is het er goed geregeld. De eerste stappen naar het bad zijn ontzettend koud: de temperaturen in IJsland liggen dikwijls rondom het vriespunt. Wanneer je echter het warme bad in stapt zorgt de aangename temperatuur direct voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het bad is enorm groot en je kunt er uitgebreid rondzwemmen. Bestel en drankje, doe een gezichtsmasker op en genieten maar!

Handig om te weten

Wie een bezoekje wil plannen aan de Blue Lagoon doet er goed aan om er minimaal een halve dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is erg groot en er is van alles te doen, waardoor je er al gauw uren zult verblijven. Het warme water kan je gemakkelijk uitdrogen. Het is daarom belangrijk om genoeg te drinken tijdens het baden. Ook is het slim om bodylotion en een conditioner voor je haar mee te nemen, om uitdroging te voorkomen. De openingstijden van de Blue Lagoon zijn ruim: minimaal van 8:00-20:00 en ’s zomers zelfs van 7:00-00:00.

Bucketlist ervaring

De toegangsprijzen van de Blue Lagoon liggen vrij hoog, een standaard kaartje kost al gauw zo’n 50 euro per persoon en met wat extra luxe ben je al snel 100 euro kwijt. Ondanks dat het geen goedkope ervaring is, is een bezoekje aan de Blue Lagoon zijn geld meer dan waard. Het is een echte bucketlist ervaring die je nooit meer zult vergeten. Ben je enthousiast geworden en wil je jouw tripje naar de Blue Lagoon in IJsland zo snel mogelijk boeken? Kijk dan eens rond en kies jouw perfecte vakantie naar IJsland. Voor extra gemak boek je een fly en drive naar IJsland, dan heb je in één keer je vlucht en huurauto geregeld en ben je direct klaar voor een geweldige rondreis.  

blue lagoonblue lagoon ijsland