Bezoek Texel voor een mini-vakantie in eigen land!

Tot op heden werken we nog massaal thuis en is social distancing nog altijd de norm. De horeca de deuren nog niet kunnen openen en winkelen op afspraak is het nieuwe ‘normaal’. Als we pas op de plaats nemen komen we tot een minder leuke conclusie: we zijn nog best ver verwijderd van een situatie waarin we weer op vakantie kunnen naar verre bestemmingen. Tot die tijd zit er dus niets anders op dan je verbeelding te laten spreken en alvast wegdromen bij exotische bestemmingen. De kans is groot dat het binnenkort al wel weer mogelijk wordt om te gaan. Voor de mensen die toch écht op vakantie willen op korte termijn is een bestemming dicht bij huis een realistischer vooruitzicht. De kans is namelijk groot dat we deze zomer alweer meer mogen en kunnen. En dat is goed nieuws, want Nederland kent heel wat parels van bestemmingen die aanvoelen als een ver oord. Vandaag lichten we in dit blog één bestemming in het bijzonder uit, namelijk Texel!

Een écht vakantiegevoel dicht bij huis

In het noorden van Nederland vind je de waddeneilanden. Het grootste eiland, op een klein uurtje afstand van Den Helder, is natuurlijk Texel. Veel mensen zijn er vroeger al wel eens geweest met schoolkamp of met hun ouders. Misschien vond je er als kind niet zoveel aan, maar we garanderen je dat jij als volwassene het prima naar je zin zal hebben op Texel. Er is namelijk ontzettend veel te zien en te doen op dit eiland. Het mooie van Texel is dat het niet heel groot is. Een bezoek brengen aan Museum Kaap Skil in Oudeschild, fietsen in zuidelijke natuurgebied én een bezoekje brengen aan het gezellige stadshart van de Koog kan allemaal op één dag! Je kunt je natuurlijk met de auto over het eiland bewegen, maar je kunt er ook voor kiezen om elektrische fietsen te gebruiken als vervoermiddel tijdens je mini-vakantie op Texel. Je kunt je eigen e-bikes huren maar ook een fiets huren op Texel. Je hebt keuze uit verschillende aanbieders op het eiland. Zelfs Stella verhuurt elektrische fietsen op het eiland tegen een scherpe prijs!

Een écht vakantiegevoel dicht bij huis

Voor ieder wat wils

Zoals gezegd is er ontzettend veel te doen op dit prachtige eiland. Nu is veel natuurlijk nog gesloten vanwege de landelijke maatregelen, maar als het straks weer kan heb je ontzettend veel keus uit musea, strand, eten, natuur en gezellige dorpjes. Neem bijvoorbeeld het Maritiem en Juttersmuseum of het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum en de heerlijke strandtenten verspreid over het eiland. Ben je meer van de sportieve activiteiten? Ook dan is Texel perfect voor jou. Je vindt er namelijk ook bijzondere natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen of mountainbiken. Kortom, Texel is zeker de moeite waard om te bezoeken voor een mini-vakantie zodra dit volgens de richtlijnen van de RIVM weer kan.