Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland: top 10

Een bezoek naar Nieuw-Zeeland is niet iets dat je zomaar doet. De reis vanuit Nederland duurt maar liefst zo’n 24 uur. Wie het avontuur aangaat zal echter beloond worden met een van de mooiste ervaringen uit zijn leven. Nieuw Zeeland is een prachtig land vol met indrukwekkende bezienswaardigheden. Het land is ontzettend groot en herbergt ongelofelijk veel mooie natuurgebieden. Het kan lastig zijn om te bepalen wat je allemaal gaat doen, zeker als je niet zo lang de tijd hebt. Daarom hebben wij een top 10 met bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland voor je samengesteld. Deze 10 plekken mag je absoluut niet missen!

1 Auckland

Veel reizigers beginnen hun reis in Auckland. Deze bruisende, druk bevolkte stad is een van de mooiste bezienswaardigheden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. In de ‘City of Sails’ is van alles te zien en te beleven: van Vulkaan Mount Eden tot Auckland Art Gallery en New Zealand National Maritime Museum.

2 Rotorua

Hoewel Rotorua als stad niet heel bijzonder is, is de omgeving daaromheen dit des te meer. De stad is al verscheidene keren bekroond met de ‘New Zealand Most Beautiful City Award’. Deze eer dankt de stad voornamelijk om de prachtige natuur eromheen. Je kunt er geweldig mountainbiken en raften rondom geisers, meurende zwavelpoelen en prachtige warmwaterbronnen. Het is een van de bezienswaardigheden die je niet wilt missen bij een verblijf op het Noordereiland van Nieuw Zeeland.

3 Zuid Centraal Eiland

Ook het Zuidereiland van Nieuw Zeeland staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Je kijkt er je ogen uit aan de meest bijzondere natuurlandschappen. Van de heilige berg Mount Cook tot de spectaculaire Franz Josefgletsjer en het schitterende Lake Tekapo.

4 Abel Tasman National Park

Dit unieke National Park is gelegen aan de kust van het Zuideiland, in Nelson. Dit paradijselijke natuurgebied kun je verkennen vanaf een zeilboot, cruiseboot of een kayak. Een andere manier om de goudgele stranden, helderblauwe zee, woeste rivieren, groene bossen en woeste watervallen met grotten te verkennen is door een wandeltocht over het Abel Tasman Coast Track.

5 Bay of Islands

De Bay of Island bestaat uit zo’n 150 kleine eilandjes, omringd door turquoise zeewater, goudgele stranden en schitterende baaien. De baai is een van de bekendste bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland, gesitueerd bij het Noordereiland. Het is een waar paradijs op aarde, inclusief tropische temperaturen en bijzondere dieren als pinguïns en walvissen. Absoluut een van de bezienswaardigheden waar je geweest wilt zijn tijdens je vakantie in Nieuw Zeeland.

6 Queenstown

Natuurlijk mag het levendige Queenstown niet missen in de top 10 bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland. Hier moet je zijn als je op zoek bent naar avontuur. Queenstown is namelijk de ‘hometown’ van het bungeejumpen. Ook kun je er geweldig skien, snowboarden, raften en hiken.

7 Napier

De havenstad Napier ligt aan de oostkust van het Noordereiland. Het is een frisse, jonge stad waar een gezellige sfeer hangt. Je vind er talloze leuke eettentjes en fraaie straten en boulevards vol art-deco architectuur. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het National Aquarium of New Zealand, een van de leukste bezienswaardigheden van de stad.

8 Bridal Veil Falls

Overal in Nieuw Zeeland kom je de meest spectaculaire watervallen tegen. Een van de mooiste hiervan is de Bridal Veil Falls, vlakbij Raglan, ten westen van Hamilton. Deze 55 meter hoge waterval is een van de mooiste bezienswaardigheden van het Noordereiland. Weer een reden waarom Nieuw Zeeland een van de landen met de mooiste natuur ter wereld is.

9 Coromandel Peninsula

Dit schiereiland nabij Auckland is een baken van rust. De parelwitte stranden, groene natuur en authentieke plaatsjes maken het tot een droom om te ontdekken. Je kunt er heerlijk een paar dagen ontspannen en niets anders doen dan rondwandelen, zwemmen, surfen en kajakken.

10 Greymouth

De laatste in de top 10 bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland is Greymouth. Greymouth is de grootste stad aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en tevens een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen. De stad ligt aan de monding van de Grey river, waar in het verleden een Maori dorp gevestigd was. Bezoek hier zeker ook Shantytown, een nagebouwd stadje dat dienst doet als openluchtmuseum.