Badmutsvrije campings bij het Gardameer

In het buitenland zien we het best vaak, zwembaden waar het verplicht is om een badmuts te dragen. Ook in Italië bij het Gardameer is het bij veel campings verplicht. In Italië zijn ze het gewend, daar vinden ze het hygiënisch, maar wij Nederlanders vinden het soms maar lastig. Het kan dus best zijn dat je op zoekt bent naar een camping waar het niet verplicht is om een badmuts te dragen. We hebben vijf badmutsvrije campings opgezocht die zeker de moeite waard zijn.

Camping Bella Italia

Een beetje zwemliefhebber wil natuurlijk kunnen dobberen in de mooiste zwembadcomplexen. Voor deze mensen is Camping Bella Italia de perfecte keuze want op dit campingterrein liggen zelfs twee zwembadcomplexen. Naast lekker zwemmen zitten de zwembaden ook vol met glijbanen en andere fun-factoren. Ideaal voor kinderen dus, maar ook aan de ouders is gedacht. Bij het zwembad kun je onder een parasol op een ligbed lekker een boekje lezen en dat zonder badmuts.

Camping Piantelle

Van al dat zwemmen krijg je natuurlijk honger. Het zwembad van Camping Piantelle is omzoomd met een mooie ligweide vol ligbedden waar ook een bar aanwezig is. Ook vind je hier een sauna op het terrein, wel zo fijn voor de mensen voor wie het niet warm genoeg kan zijn. Een badmuts is niet verplicht bij het zwembad, maar ook niet bij het Gardameer zelf. Deze camping ligt direct aan het Gardameer met een breed kiezelstrand.

Camping Lido

Als je opzoek bent naar een uitgebreid zwembadcomplex is Camping Lido een goede keuze. Met een stroomversnelling, golfslagbad en verschillende glijbanen is van verveling absoluut geen sprake. Naast de drukte van het zwembad kun je op de camping ook terecht in hun eigen wellnesscentrum. Hier vind je een Turks stoombad, jacuzzi's en sauna's.

Camping Piani di Clodia

Heb je aan een zwembad niet genoeg? Dan ben je op Camping Piani di Clodia aan het goede adres want in het hoogseizoen beschikt deze camping over zeven zwembaden. Naast de zwembaden vind je er ook glijbanen en zelfs glijbanen speciaal voor kleine kinderen. Je kunt het ook wat rustiger aan doen in een van de twee lazy rivers want niks is er zo lekker om in het zonnetje rond te dobberen. Ook de speciale jacuzzigebieden zijn zeker een bezoekje waard.

Camping Du Parc

Deze camping ligt met een mooie groene ligweide direct aan het Gardameer, maar heeft ook twee zwembaden waar je geen badmuts op hoeft. Met een groot buitenbad en speciaal kinderbad kan iedereen zich hier vermaken. Zeker als je de glijbanen hebt gezien.