8 bespaartips voor jouw volgende vakantie

Een goedkope vakantie klinkt voor velen als muziek in de oren. Lekker genieten met een cocktail in je hand aan een van de stranden in Europa en daarvoor niet je hele portemonnee leeg te hoeven trekken. Door jouw vakantie slim te plannen en bepaalde zaken goed aan te pakken is dit voor iedereen mogelijk. Kijk hier voor een complete handleiding met alle bespaartips voor je vakantie. Lees hieronder de tips die wij hiervoor hebben.

Het boeken van je vakantie

Wanneer je op vakantie bent wil je natuurlijk niet besparen door bij iedere activiteit minder uit te geven. Op die manier geniet je niet van je vakantie en dan is het boeken het ook niet waard. Het besparen op je vakantie begint al veel eerder. Dat doe je al bij het boeken van de vakantie. Hieronder sommen we een aantal tips op om rekening mee te houden bij het boeken.

• Bepaal wat je wilt. Leg daarin je budget vast, oriënteer alvast naar een bestemming en het seizoen waarop je op vakantie wilt.

• Last-minute boeken of een vroegboek vakantie? Weet jij je bestemming al? Dan is vroegboek vaak aantrekkelijker, maar wanneer je flexibel bent dan kun je ook op het laatste moment wachten.

• Wil je jouw vakantie zelf regelen of alles door een organisatie laten regelen. Zelf regelen kan goedkoper zijn, maar kijk ook altijd de deals van vakantie aanbieders door.

• Leg vast wat je van een vakantie verwacht. Zo weet je duidelijk waarvoor je bereid bent om voor te betalen.

• Denk goed na over het vervoer. Bij vliegen is het verstandig om ook naar luchthavens te kijken waar het goedkoper is.

• Bij het verzamelen van de spullen die je nodig hebt op vakantie is het verstandig om goed te kijken naar wat je écht nodig hebt en dan alleen deze spullen mee te nemen.

Tijdens je vakantie besparen

Wanneer je op vakantie bent dan is het altijd verstandig om voorop te stellen dat je lekker kunt genieten. Wel op vakantie gaan en ondertussen niet meer genieten, doordat je continue op je geld aan het letten bent is niet slim. In zo’n situatie is het soms slimmer om de hele vakantie over te slaan en op vakantie te gaan wanneer het beter uitkomt. Maar toch zijn er nog een aantal zaken waar je prima op kunt besparen door je vakantie er niet onder te laten leiden.

• Bij aankomst bij je accommodatie is het verstandig om altijd even snel naar schade te checken. Wie weet hebben de vorige toeristen wat schade aangericht wat het personeel over het hoofd heeft gezien. Om te voorkomen dat jij hiervoor opdraait is het verstandig om het meteen te melden en eventueel foto’s te maken.

• Wanneer je op lokale markten en andere plekken iets koopt waar het mogelijk is om af te dingen dan is het verstandig om dit ook te doen. Een paar seconde werk en in veel gevallen zijn producten voor de helft van de prijs aan te schaffen of zelfs minder, afhankelijk van je vakantie bestemming.

• Is er een andere wisselkoers? Zorg dat je deze goed kent en al een beetje mee hebt gerekend in je hoofd, zodat je minder snel voor de gek wordt gehouden.

• Lees je ook goed in over de bestemming. Tips van toeristen die er al zijn geweest zijn erg waardevol en zodoende betaal minder snel voor iets wat het geld niet waard is.

Voorbereiden op je vakantie en het boeken ervan wordt vaak onderschat. Tijdens het uitzoeken van veel zaken kom je snel interessante zaken tegen. Op de website https://www.europa-vakanties.nl/ kom je veel meer tips tegen die je verder kunnen helpen bij het regelen van jouw volgende vakantie. Naast dat je kunt besparen op je vakantie kun je er ook nog veel meer uithalen.