7x beste recreatieplassen en meren in Nederland

IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van heel Nederland en heeft veel te bieden. Je kunt er lekker gaan zwemmen aan een van de vele stranden. Het IJsselmeer is ook een ideale plek om te gaan varen of voor watersport. Huur een bootje of neem je eigen rubberboot mee. Een rubberbootje is ideaal om overal mee naartoe te nemen, omdat die erg licht en compact is. Er zijn veel winkels waar je een rubberboot kan kopen. Als je een bootje gaat huren, kun je kiezen uit veel verschillende exemplaren. Huur een speedboot, kayak, kanoe of ga voor een rustig boottochtje in een fluisterboot. Als je wilt waterskiën, kun je bij een van de vele watersport winkels terecht voor een compleet pakket. Huur een boot, wat waterski’s en ga op avontuur!

E3 strand in Eersel

Voor de liefhebbers van witte zandstranden is het E3 strand in Eersel de ultieme plek om te genieten van een warme zomerdag. Het strand ligt middenin het bos en het zand is wit. Het water is erg helder en schoon en dat maakt dit strand een populaire zwemplek! Het water heeft wat ondiepere gedeeltes voor de kinderen, maar ook wat diepere gedeeltes om in te kunnen zwemmen. Als je in de buurt woont, is een bezoek aan deze plek zeker een must!

Vinkeveense Plassen

Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen zijn erg populair onder de natuur- en waterliefhebbers in Utrecht. De Vinkeveense Plassen bestaan uit legakkers en een ring van 12 zandeilanden. Deze vorm is ontstaan door de turfwinning en hierdoor biedt het gebied veel afwisselende natuur en plassen. Het water van de Vinkeveense Plassen is erg schoon en daarom ideaal om in te zwemmen. Duikliefhebbers en watersportliefhebbers kunnen hier ook terecht voor hun hobby’s. Ook voor overnachtingen zijn er genoeg opties in de buurt. Je kunt hier goed terecht voor een weekend of weekje aan het water!

Veerse Meer in Zeeland

Voor mensen die in Zeeland wonen is het Veerse Meer een goede plek om te gaan zwemmen of je favoriete watersport uit te oefenen. Het meer is enorm groot en er liggen 3 dorpen rondom het meer. Er liggen zelfs 17 kleine eilandjes middenin het meer, waarvan sommige broedplaatsen van vogels zijn. Het Veerse Meer is niet alleen ideaal om in te zwemmen, het is ook een mooie plek om te gaan fietsen of wandelen. Vogelaars kunnen hier hun ogen uitkijken en misschien de wielewaal en nachtegaal spotten!

Zandenplas in Gelderland

De Zandenplas in Nunspeet is een recreatieplas waar je met het hele gezin terecht kan. De plas is niet heel groot en daarmee mooi overzichtelijk voor mensen met kinderen. Speciaal voor kinderen zijn er veel speeltoestellen te vinden rondom de plas. Ook kun je er gezellig een hapje eten en wat drinken. Ideaal voor een dagje uit met de hele familie!

Lauwersmeer

In Groningen bevindt zich het uitgestrekte Lauwersmeer. De ideale plek om tot rust te komen en even lekker te genieten van het prachtige weer. In het Lauwersmeer kun je de hele dag zwemmen maar ook wandelen. Ook kun je er terecht om even lekker uiteten te gaan of wat te drinken terwijl je uitkijkt over het prachtige meer!

Het Henschotenmeer

Het Henschotenmeer in de provincie Utrecht is een prachtig recreatiegebied wat middenin het bos ligt. Je kunt er van het mooie zandstrand genieten en lekker zwemmen. Ook kun je er een mooie wandeling maken door het bos en langs het water en na een dag wandelen genieten van een hapje en drankje in het ‘Oude Strandhuis’. Zo zie je maar weer, genoeg zwemplekken om te bezoeken in Nederland!