6 tips om je bagage zo minimaal mogelijk te houden

Het reizen zelf hoeft helemaal niet stressvol te zijn; maar het wordt wel een stuk onaangenamer wanneer je allerlei koffers met je mee moet tillen. Van de bus naar het vliegtuig, van vliegtuig naar taxi, van taxi naar eindlocatie; en dat alles met een aantal zware koffers in je handen. Hoe lichter je reist, hoe makkelijker en aangenamer je reis wordt. We geven je dan ook graag wat handige tips om je bagage zo minimaal mogelijk te houden. Zo is één goede bagagekoffer kopen meer dan genoeg, en kun je lekker ontspannen reizen!

1. Begin met sorteren

In plaats van het vullen van tassen, kies je eerst de tassen of koffers die je maximaal mee wilt nemen. Zet deze vast klaar en neem vervolgens de tijd om alle spullen die je mee zou willen nemen naast de koffer te leggen. Pak nog niets in! Kijk eerst eens of je al deze spullen in de koffer kunt passen zonder extra tassen mee te nemen. Past het niet? Dan is het tijd om spullen aan de kant te leggen. Want heb je die vijf flessen zonnebrand nu echt nodig? Minimaliseer zoveel mogelijk totdat alles in je koffer past en er zelfs nog wat ruimte overblijft. Zo kun je ook op de terugreis nog wat leuks meenemen!

2. Maak een lijstje

Maak een lijstje met alle items die je graag mee zou nemen, en zet vervolgens een dikke streep door de items waarvan je stiekem ook wel zonder kan. Houd natuurlijk ook rekening met het feit dat bepaalde zaken op locatie te kopen zijn en vervolgens gewoon lekker daar kunnen blijven. Denk hierbij aan zonnebrand, shampoos of zelfs een badhanddoek. Pak vervolgens je tas in: de items die op het lijstje doorgestreept staan mogen er natuurlijk als eerste uit wanneer de tas niet dicht blijkt te passen!

3. Zorg dat je kunt wassen

Je kunt natuurlijk tientallen kledingstukken meenemen, maar dit neemt veel plek in beslag. Neem liever de juiste items mee die ervoor zorgen dat jij je was gewoon kunt wassen! Op deze manier zorg je voor een minimale garderobe (je kunt deze natuurlijk aanvullen door leuke, nieuwe combinaties te maken of veel accessoires mee te nemen) en kun je deze de hele vakantie door omtoveren tot nieuwe outfits. Zorg dat je garderobe voor deze vakantie vooral uit lichte stoffen bestaat; zo wordt je koffer niet te zwaar.

4. Rollen maar!

Je kleding neemt een stuk minder ruimte in beslag wanneer je het oprolt, en niet vouwt. Zo voorkom je kreukels en bespaar je ruimte.

5. Zo min mogelijk schoenen

Schoenen nemen natuurlijk super veel plek in beslag, en veel makkelijke schoenen zoals slippers of sandalen zijn ook voor weinig geld op locatie aan te schaffen. Vergeet ook niet dat je op vakantie bent, en dat niemand omkijkt naar het feit dat jij gympen onder je jurkje draagt in plaats van naaldhakken.

6. Neem je e-reader mee

Lees je graag op vakantie? Download je favoriete boeken dan voor op de e-reader. Zo hoef je geen dikke (en vooral zware) stapel boeken mee te sjouwen, en kun je toch lekker ontspannen met een goed boek.