5 tips voor het hippe Girona

Girona is natuurlijk een ideale bestemming voor een vakantie in Noord-Spanje. Je vindt er namelijk alles; van mooie stranden en leuke winkels tot ongerepte natuurgebieden. Heb je eindelijk die vliegtickets Girona geboekt voor de zomervakantie, maar nog geen flauw idee wat je er allemaal moet doen? Dan komt dat goed uit; we hebben de meest leuke tips namelijk voor je op een rijtje gezet!

1. Bezoek de kathedraal van Girona

Hoewel de meeste mensen Girona overslaan en direct Barcelona bezoeken, is dit ontzettend zonde. Girona heeft namelijk allerlei moois te bieden. Net als in meerdere steden staat ook in Girona een kathedraal centraal. Een geweldig groot gebedshuis dat gebouwd werd op het hoogste punt van de stap. Je komt er door een lange, brede trap te bewandelen en eenmaal boven heb je een ontzettend mooi uitzicht over de omgeving.

2. Bezoek El Call

El Call is misschien wel een van de mooiste stukken van deze prachtige stad. Het is een oude Joodse wijk; een van de best bewaarde Joodse wijken in heel Spanje. Het lijkt wel alsof de tijd even stil heeft gestaan en je kunt je er gegarandeerd een middag vermaken. Laat jezelf lekker verdwalen tussen alle smalle steegjes, steile trappen en verrassende binnenplaatsen. Wil je even rusten? Dan neem je gewoon een tafeltje aan een van de vele terrassen in El Call.

3. De historische stadsmuur Murallas

Misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden is de historische stadsmuur Las Murallas. Het grootste deel van deze muur komt namelijk helemaal uit de middeleeuwen! De geschiedenis van de muur gaat wel terug tot de vierde en vijfde eeuw, en biedt dus ontzettend veel historie. Wandel langs de muur af om vanaf een mooi punt de stad te bewonderen en alle wijken vanuit een mooi overzicht punt te kunnen zien.

4. De Arabische badhuizen

Wil je even helemaal lekker ontspannen en van wat historie en architectuur genieten? Bezoek dan een van de vele Arabische badhuizen in Girona, deze stammen helemaal uit 1194, en zijn zeker een bezoekje waard! Al bewonder je alleen de structuur, architectuur of indrukwekkende geschiedenis van de gebouwen; je hoeft niet eens naar binnen te gaan!

5. Bezoek het Salvador Dali museum

De indrukwekkende Spaanse kunstenaar Salvador Dali werd in de plaats Figueres geboren; en dat was niet ver van Gerona. Maak dus ook zeker een uitstapje naar het nabijgelegen Figueres om het Salvador Dali museum te bezoeken. Naast het Guggenheim, Museum of Modern Art in New York en het Tate Museum in Londen vind je ook hier, in het kleine plaatsje Figueres, allerlei meesterstukken van deze kunstenaar terug.

Gerelateerde producten

Valencia CF vs Girona (La Liga) (Eigen vervoer)
  • Type vakantie: Autovakanties
van € 655,42 voor € 209,78 bij Voetbalreizen.com
SALE
Girona vs Villarreal CF (La Liga) (Eigen vervoer)
  • Soort reis: Autovakanties
€ 226,47 bij Voetbalreizen.com
Valencia CF vs Girona (La Liga) (Vliegtuig)€ 662,97 bij Voetbalreizen.com
Girona vs Granada CF (La Liga) (Eigen vervoer)
  • Type vakantie: Autovakanties
van € 705,64 voor € 221,56 bij Voetbalreizen.com
SALE
Girona vs Cadiz (La Liga) (Eigen vervoer)
  • Type vakantie: Autovakanties
€ 162,34 bij Voetbalreizen.com
Las Palmas vs Girona (La Liga) (Eigen vervoer)
  • Type reis: Autovakanties
van € 349,53 voor € 117,49 bij Voetbalreizen.com
SALE
Las Palmas vs Girona (La Liga) (Vliegtuig)€ 956,29 bij Voetbalreizen.com
Girona vs Granada CF (La Liga) (Vliegtuig)€ 514,79 bij Voetbalreizen.com
Girona vs Villarreal CF (La Liga) (Vliegtuig)€ 348,16 bij Voetbalreizen.com
Girona vs Cadiz (La Liga) (Vliegtuig)van € 969,60 voor € 546,03 bij Voetbalreizen.com
SALE