5 redenen om Malta te bezoeken

Met dit regenachtige weer dwalen je gedachten al snel af naar een zonnige bestemming… Dan toch maar even de laptop aanzetten en op zoek gaan naar vakantiedeals? Waarom kiezen jullie niet gewoon voor Malta? Malta is misschien niet het eerste land wat in je opkomt als je denkt aan een zonvakantie. Toch heeft dit kleine eilandje echt alles in huis voor een onvergetelijke vakantie! Hieronder lees je 5 redenen waarom Malta dé must visit bestemming van 2019 is.

De hoofdstad Valletta

Tijdens je vakantie op Malta mag een bezoekje aan de hoofdstad van het eiland, Valletta, zeker niet ontbreken. Valletta bestaat uit talloze pittoreske straatjes die zeer fotogeniek zijn. Daarnaast zul je ook veel gekleurde ramen en deuren zien, wat de stad een vrolijk tintje geeft. Bezoek bijvoorbeeld de Upper Barakka Gardens. Deze prachtige, groene tuin vind je bovenop de vestingmuren van de stad. Zeker het mooiste uitkijkpunt van de stad!

Cultuur & historie

Valletta is in 2018 door UNESCO uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. En deze keuze is niet zonder reden gemaakt. Cultuurliefhebbers kunnen op Malta hun hart ophalen. Er zijn talloze historische kathedralen, tempels en andere bouwwerken te bewonderen. De Sint-Janscokathedraal is echt een aanrader. Deze 16e-eeuwse kathedraal is van binnen compleet bedekt met marmer, goud en brons en is zeer indrukwekkend. Ook is hier het beroemde schilderij van Caravaggio te vinden met de onthoofding van Johannes de Doper.

Stranden

Op Malta zelf zijn genoeg stranden te vinden, maar de echte strandliefhebbers zullen hun ogen uitkijken op de kleinere eilanden Comino en Gozo. Voor de kust van Comino vind je bijvoorbeeld de Blue Lagoon. Deze prachtige lagune is een heerlijke plek om met een bootje doorheen te varen. Mocht je echt op zoek zijn naar een zandstrand dan kun je terecht op het Ramla Bay strand op Gozo. Vanaf april beginnen de temperaturen op Malta weer op te lopen, ideaal dus voor een last minute vakantie!

Mdina

Het historische stadje Mdina is een unieke plek die echt op je bucketlist thuis hoort. Mdina is de voormalige hoofdstad van Malta en wordt ook wel de stille stad genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan het feit dat hier geen gemotoriseerde voertuigen rijden. In Mdina hangt een Arabische sfeer en vind je onder andere de prachtige St. Pauls Cathedral. Mdina ligt  bovenop een rots, waardoor je een prachtig uitzicht over de rest van het eiland hebt.

De Maltese keuken

Wat eten betreft kun je op Malta helemaal los gaan. De lokale keuken heeft invloeden uit de rest van Europa en het eten is heer-lijk. Eet bijvoorbeeld verse vis in het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk of geniet van de lokale specialiteiten in één van de vele Maltese restaurants. Daarnaast liggen de gemiddelde prijzen een stuk lager dan in Nederland, een win-win situatie dus!