5 bezienswaardigheden Edinburgh die je moet zien tijdens je stedentrip

Aan de Oostkust van Schotland ligt Edinburgh, de hoofdstad van het land. Tijdens een rondreis door Schotland mag een bezoekje aan Edinburgh zeker niet vergeten worden. Het is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Zowel het oude als het nieuwe gedeelte van Edinburgh worden als werelderfgoed beschermd door UNESCO. Dit is niet voor niets: de Schotse hoofdstad staat vol met monumentale gebouwen, historische kerken en kathedralen en natuurlijk het beroemde Edinburgh kasteel. De stad is leuk voor jong en oud, Edinburgh is bomvol mooie bezienswaardigheden. Zo kun je mooie stadswandelingen maken door het centrum van Edinburgh en kun je geweldig winkelen in de Princes street, de grootste winkelstraat van Edinburgh.

1. Edinburgh Castle

Met stip op één staat natuurlijk het Edinburgh castle. Dit kasteel is absoluut het belangrijkste van alle bezienswaardigheden in Edinburgh. Het kasteel is niet te missen tijdens een stedentrip: Edinburgh castle torent boven de stad uit. Naast genieten van het mooie kasteel kun je bovenop de berg tevens genieten van een fenomenaal uitzicht. In het kasteel worden de kroonjuwelen van het Schotse koningshuis bewaard, de ‘Honeurs of Schotland’.

2. Royal Mile

Veel toeristen maken wandelvakanties door Schotland. Met alle prachtige natuur die er te vinden is leent het land zich hier perfect voor. Een tip voor een mooie wandeling om te maken door Edinburgh is langs de Royal Mile. Dit is de hoofdstraat van het oude centrum. Langs deze route vind je de leukste bezienswaardigheden van Edinburgh, zoals het eerder genoemde Edinburgh Castle en het Palace of Holyroodhouse, een andere mooie bezienswaardigheid. Verder brengt de route je langs Castlehill en via Lawnmarket door naar Highstreet, tot aan Canongate. Een goede tip: loop tijdens jouw stedentrip alle zijstraatjes van Edinburgh in. Juist in deze kleine straatjes vindt je de mooiste plekjes van de stad.

3. Ondergronds Edinburgh

Een van de leukste tips voor activiteiten tijdens een stedentrip naar Edinburgh is om een ondergrondse wandeling te maken door de stad. Onder het oude gedeelte van de stad ligt een labyrint aan straatjes. Het ondergrondse Edinburgh is een echte bezienswaardigheid. In vroegere tijden, toen er woningnood heerste, woonden er echt mensen in de ondergrondse straten. Er gaan geruchten dat de zielen van armen die tijdens de pestepidemie in 1644 overleden nog steeds ronddwalen in het gangenstelsel. Er worden verschillende griezeltours georganiseerd waarbij je in traditionele kledij de onderwereld van Edinburgh met al haar verhalen gaat ontdekken.

4. Scotch Whisky Heritage Centre

Natuurlijk wil je tijdens een reis naar Schotland echte Schotse whisky proeven. Een goede tip voor liefhebbers van de authentieke drank is om het Scotch Whisky Heritage Centre in Edinburgh te bezoeken. Hier leer je alles over het destilleren en produceren van de drank. Je kunt een tour door de destilleerderij maken en natuurlijk ook whisky proeven. In de whisky bar waar de tour eindigt, heb je namelijk keuze uit meer dan 300 soorten.

5. Glasgow

Wie een bezoekje brengt aan Edinburgh kan direct ook doorreizen naar de prachtige Victoriaanse stad Glasgow. Deze stad ligt op minder dan een uurtje rijden van de Schotse hoofdstad en er is van alles te zien en beleven. Er worden verschillende busreizen door Schotland georganiseerd waarbij je beide steden aandoet. In Glasgow vind je allerlei historische bezienswaardigheden, zoals St. Mungo’s Cathedral en de oude begraafplaats Necropolis. Architectuurliefhebbers kijken er hun ogen uit. Een leuke buurt om in rond te dwalen is West End. Hier vind je niet alleen het Kelvingrove Museum, waar de meest prachtige kunsttentoonstellingen te zien zijn, maar ook een gezellige uitgaansscene. Je kunt er eten in de heerlijkste restaurants en tot vroeg in de morgen genieten van een pint of whisky in een van de pubs.  

Gerelateerde producten

Scotland the Brave, Drymen
  • Type vakantie: Busreizen
  • Vakantieland: Groot-Brittannië
€ 1493,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Orkney en Shetland Eilanden
  • Type vakantie: Rondreizen
  • Land: Groot-Brittannië
€ 2371,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Schotse Hooglanden
  • Type reis: wandelvakantie
  • Reis naar: Groot-Brittannië
€ 999,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Ontdek Schotland
  • Type reis: Rondreizen
  • Vakantieland: Schotland
€ 1174,00 bij DeJongIntra.nl
Highlands en Hebriden
  • Soort vakantie: Rondreizen
  • Land van deze vakantie: Groot-Brittannië
€ 2693,00 bij DeJongIntra.nl
Wereldberoemde filmlocaties
  • Soort vakantie: Individuele reizen
  • Vakantieland: Groot-Brittannië
€ 819,00 bij DeJongIntra.nl
Het hart van Schotland
  • Type vakantie: Individuele reizen
  • Land: Schotland
€ 848,00 bij DeJongIntra.nl
De Ronde van Schotland
  • Soort reis: Rondreizen
  • Reis naar: Schotland
€ 1614,00 bij DeJongIntra.nl