4x tips voor een citytrip naar Barcelona

  • Sagrada Familia

Sagrada Familia

Een bezoek aan de enorme kerk ‘Sagrada Familia’ kan niet ontbreken tijdens een citytrip naar Barcelona. Bijna iedereen die op vakantie gaat naar Barcelona bezoekt deze kerk. En dat is niet voor niets. De kerk werd gebouwd in 1882 en is een werk van de grote Spaanse architect Gaudi. De kerk is echter nog steeds niet helemaal af en er wordt continu aan gewerkt. Desondanks kun je de kerk wel bezoeken en van binnen bekijken. Daar kun je tours boeken die je alles over de geschiedenis van de kerk vertellen. Al kom je alleen voor het bekijken van de buitenkant van de kerk, de ‘Sagrada Familia’ is de plek die je moet hebben gezien in Barcelona!

Parc Güell

Ook Parc Güell is een meesterwerk van de architect Gaudi. Het is het meest bekende park van Barcelona. Het park zit vol met prachtige mozaïeken, bloemen, planten en bomen. Het park is in opdracht van Eusebi Güell gebouwd en nu, bijna 150 jaar later, een van de bekendste trekpleisters voor toeristen. Om het park te bezoeken moet je van tevoren tickets kopen. Uiteraard zijn er ook tours beschikbaar voor de mensen die alles over de geschiedenis van het park willen weten!

Mercat de la Boqueria

‘Mercat de la Boqueria’ is niet zomaar een overdekte markt. Deze markt ligt op het plein ‘Ramblas’ en is vooral voor foodies een echte aanrader om te bezoeken. Op de vers markt kun je van allerlei typisch Spaans voedsel vinden zoals hammen, kazen, fruit, groente maar ook snoep. Een bezoekje aan de markt is ideaal in combinatie met een bezoek aan het plein de Ramblas!

De Ramblas

Voor de shopliefhebbers is het reusachtige plein ‘Ramblas’ echt een must om te bezoeken. Aan het plein vind je een enorme hoeveelheid winkels, restaurants, markten, schilderijen, muzikanten en andere creatieve mensen. Je kunt er zowel terecht om een jurkje te scoren als het bijwonen van een straatconcert. Het is er altijd enorm druk en door de jaren heen een echte trekpleister geworden voor toeristen. De onbeschrijfelijke sfeer op de promenade moet je echt een keer meemaken!

Na het lezen van deze bezienswaardigheden heb jij vast al wat inspiratie opgedaan voor jouw citytrip naar Barcelona!