4 mooie steden in eigen land om te bezoeken

Bij toerisme en stedentrips denken we toch vooral aan een trip naar het buitenland. Dat is momenteel een ingewikkelde kwestie door het coronavirus. Maar dat geeft niet, want ook in eigen land zijn er leuke stedentrips die je kunt maken. We doen een aantal suggesties voor mooie steden in eigen land die je kunt bezoeken voor een stads uitje.

Amsterdam

Er is geen stad in Nederland die zo veel te bieden heeft als Amsterdam. De stad zit bomvol cultuur, bijzondere wijkjes en statige gebouwen. Niet voor niets trekt de stad ieder jaar drommen buitenlandse toeristen. Hoog tijd om er dus zelf ook eens toerist te spelen. Maak bijvoorbeeld een privé rondvaart in Amsterdam over de grachten, zodat je alle statige grachtenpanden op een makkelijke en comfortabele manier kunt aanschouwen. Ook is het leuk om je bezoek te combineren met een festival, zoals het Amsterdam Light Festival dat rond de jaarwisseling plaatsvindt. Koop op tijd je Amsterdam Light Festival tickets als je alle lichtkunstwerken vanaf het water wilt kunnen bewonderen.

Maastricht

Wil je juist uit de Randstad en naar het Bourgondische leven, dan moet je helemaal aan de andere kant van het land zijn, in Maastricht. Deze Limburgse stad aan de Maas heeft een compact historisch centrum dat één groot openluchtmuseum is met mooie straatjes en steegjes, maar ook gezellige pleinen waar allemaal gezellige cafeetjes aan zitten. Winkelen kan ook uitstekend in Maastricht, bijvoorbeeld in een van de mooiste boekenwinkels ter wereld, gevestigd in een oude kerk. Wil je wat cultuur opsnuiven, dan is het Bonnefantenmuseum voor beeldende kunst een goede keuze.

Maastricht

Breda

Sommigen noemen Breda de gezelligste stad van Nederland, en het is dan ook een stad met een unieke sfeer. Maar niet alleen dat, want Breda heeft ook een prachtig historisch centrum met vele indrukwekkende gebouwen en mooie grachten. Bezoek zeker een aantal van de vele leuke kroegjes. Zoek je cultuur, ga dan zeker naar het Museum of the Image (MOTI). Het Park Valkenberg, dat vlak bij het centraal station ligt, is een voormalige Kasteeltuin waar het ook uitstekend vertoeven is.

Den Haag

De Hofstad is ook een stad die iedere Nederlander een keer gezien moet hebben. Naast het feit dat je er prima kunt winkelen en borrelen, is Den Haag natuurlijk ook het politieke centrum van het land. Het Binnenhof is zeker een bezoek waard. Niet alleen omdat je er bekende politici en journalisten tegen het lijf kunt lopen en kunt zien waar het beroemde torentje zich bevindt, maar ook omdat het simpelweg een mooie historische setting is. Een stukje lopen verderop vind je ook Paleis Noordeinde, het zogenaamde ‘werkpaleis’ waar de beroemde groepsfoto’s van kabinetten met de vorst gemaakt worden. Bezoek ook het indrukwekkende Vredespaleis. Wil je uitwaaien, dan is het strand niet ver weg. Dit is natuurlijk nog maar een selectie van wat Nederland de toerist te bieden heeft. Dus ook als reizen naar het buitenland voorlopig nog even ingewikkeld blijft, kun je je hier nog wel een tijdje vermaken.