4 keer doen tijdens een vakantie in eigen land

Hoewel we deze zomer waarschijnlijk weer naar een aantal landen in het buitenland mogen vertrekken, hebben veel Nederlanders besloten om toch nog een jaartje in eigen land te verblijven. En daar is zeker niets mis mee! Afgelopen jaar hebben we allemaal kunnen ervaren hoe mooi Nederland eigenlijk is en hoeveel leuks er te beleven valt.

Of jij deze zomer nu ook in ons eigen mooie Kikkerlandje blijft of niet; er komen in ieder geval weer mooie, zonnige zomerdagen aan. En op die dagen is het heerlijk om een van de volgende toffe activiteiten te ondernemen:

Ga het water op met je eigen kano

Nederland kon net zo goed Waterland heten; en dat is dan ook niet voor niets zijn bijnaam. Met mooi weer (voor Nederlandse begrippen dan), is er ook niets zo heerlijk als lekker het water op gaan. Dit kan op tal van manieren. Bijvoorbeeld met je eigen opblaas kano.

Het hebben van dit item is eigenlijk een must als je in Nederland woont. Je kunt letterlijk overal het water op; de vele grachten, sloten, meren, kanalen en rivieren zijn bijna allemaal toegankelijk. Leg af en toe aan om een wandeling te maken of om te picknicken, en je dag kan echt niet meer stuk!

Neem deel aan één van de vele leuke stadswandelingen

De corona crisis maakt creatief. Dat blijkt wel als je alle leuke stadswandelingen tegenkomt die in bijna alle steden in Nederland worden aangeboden. Zo is er “De Stadswandeling”; een coronaprof uitje in een stad naar keuze, langs verschillende horecagelegenheden en highlights. Deze wandeling komt met een uitgebreide routekaart én een leuke quiz.

Daarnaast is “Ambachtelijk Amsterdam”, in onze hoofdstad, een top stadswandeling. Hierbij stel je al wandelend je eigen, heerlijke borrelplank samen. En deze wordt bovendien vergezeld met een flesje wijn van eigen bodem. Yum! Ook tijdens deze wandeling kom je van alles te weten over de stad en ontdek je op verrassende, onontdekte plekjes.

En zo heb je nog veel meer leuke stadswandelingen in Nederland. Zoals onder andere de “Stegentochten” in Middelburg. Ook een absolute aanrader.

Doe een wedstrijdje suppen met vrienden

Het is helemaal hip en happening; het zogenaamde SUP board. Je hebt het vast al meer dan eens gezien; mensen die op hun knieën op een soort surfplank zitten of staan, terwijl ze zich vooruit bewegen met peddels. Suppen is een ideale manier om het natuurschoon in eigen land te ontdekken en helemaal tot rust te komen. Maar je kunt het natuurlijk ook inzetten als sport! Koop een opblaasbaar sup board en ga in plaats van naar de sportschool lekker het water op met je vrienden. En geloof ons; na een uurtje flink suppen heb je de nodige calorieën wel verbrand…

Maak een NS wandeling

Om nog maar even in de wandelstemming te verblijven; Nederland telt tal van geweldige NS wandelingen. Hierbij neem je simpelweg de trein naar een bepaalde bestemming en wandelt vanuit daar richting een ander station. Hier stap je dan uiteindelijk weer op de trein en voila; je bent alweer bijna thuis.

Deze wandelingen zijn ideaal voor mensen die geen eigen vervoer (of rijbewijs) hebben, maar die toch afwisselende wandelingen in de natuur willen maken. Alle routes zijn zorgvuldig uitgestippeld en gaan dwars door de bossen, velden, polders, etc. Ook is er de optie om langs stedelijk gebied te wandelen. Zeker doen!

Wil je langer dan één dag wandelen? Dan is een georganiseerde wandelvakantie in Nederland misschien wat voor jou.

Welke van deze activiteiten zou jij graag willen ondernemen? Kies je favoriet of wissel ze deze zomer allemaal af.