4 bijzondere bestemmingen voor een autovakantie met het gezin

Met het hele gezin op het vakantie in het buitenland, we kunnen er momenteel alleen maar van dromen. Gelukkig kunnen we deze zomer wel weer op vakantie in eigen land, maar we kijken toch erg uit naar de volgende keer dat we weer met een bepakte auto de grens over kunnen voor ons vakantieadres. Dat moet dan ook iets bijzonders worden, om de schade in te halen. Voordat je vertrekt, moet je natuurlijk wel even de beste en meest betaalbare autoverzekering berekenen die je ervan verzekert ook in het buitenland uit de brand geholpen te worden regelen, en dan kun je met een goed gevoel op vakantie! Maar waar naartoe? Wij geven vier tips voor bijzondere bestemmingen voor een autovakantie met het gezin.

Bosnië-Herzegovina

Veel mensen associëren Bosnië-Herzegovina helaas nog met de Balkanoorlog van de jaren ’90 en zien het daarom niet als een geschikte vakantiebestemming. Daarmee doet men zichzelf en het land tekort. Het is misschien wel het mooiste land van Europa, met prachtige groene bergen, turquoise meren, ruige riviertjes en Ottomaanse architectuur. De keuken is er eenvoudig: veel gegrild vlees met brood of aardappels, dus doorgaans aantrekkelijk voor de kleintjes. Over de kleintjes gesproken: als je daarop moet letten, is het goed om te weten dat het prijspeil in Bosnië een stuk lager ligt dan hier.

Meer van Bohinj, Slovenië

Velen kennen het Meer van Bled in Slovenië, maar voor een minder ontdekte bestemming kun je uitstekend terecht bij het Meer van Bohinj. Het meer wordt omgeven door prachtige natuur – men noemt het ook wel de mooiste streek van Slovenië, wat toch al een erg mooi land is – en er zijn verschillende recreatieve opties, van watersport tot paardrijden. Iets voor kleine jongens en kleine meisjes dus. Voor papa en mama zijn er tal van mooie wandelmogelijkheden.

Autovakantie met gezin

Jurmala

Dit is onze joker. Ben je bereid wat verder te reizen, dan is het Letse kustoord Jurmala aan de Baltische Zee een interessante alternatieve vakantiebestemming. Je vindt er mooie stranden, een bosachtige omgeving met Scandinavisch aandoende houten huizen, een grote speeltuin, huurfietsen en lage prijzen in euro’s. Voor de nodige cultuur kun je gemakkelijk met een korte treinrit naar de hoofdstad Riga, met een goed bewaard gebleven stadskern uit de Hanzetijd. De centrale markthallen bieden een interessant kijkje in het gewone leven in de voormalige Sovjetunie.

Andorra

Andorra is een van de kleinste landjes van Europa en wordt daardoor vaak overgeslagen als vakantiebestemming, terwijl het er juist erg leuk is. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld een dierenpark met de typische dieren van de Pyreneeën: je ziet er onder andere herten, beren, moeflons en damherten. Hier kunnen de kinderen ook kennismaken met de verzorging van koeien en het rapen van eieren. Er is ook een rodelbaan met een afdaling van maar liefst vijf kilometer. Verder leent het bergachtige landschap zich uitstekend voor mooie wandelingen en is het hoofdstadje Andorra la Vella een gezellig stadje om te winkelen, een terras te pakken of uit te eten.