3x prachtige eilanden voor een onvergetelijke vakantie!

Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar een eiland? En kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Er zijn gelukkig veel eilanden op de wereld waar je terecht kunt voor een onvergetelijke vakantie! Hieronder vind je inspiratie voor prachtige eilanden voor een onvergetelijke vakantie!

Azoren

Als je van eilanden en natuur houdt is de eilandengroep de Azoren de ultieme bestemming om te bezoeken! Het klimaat op de Azoren is het hele jaar door zacht en het hoogseizoen loopt van juni tot en met september. In deze tijdsperiode kun je genieten van bloeiende bloemen en wat warmere temperaturen. De Azoren bestaan uit maar liefst 9 verschillende eilanden, waarmee het ook een goede bestemming is om te eilandhoppen. Het eiland São Miguel is het grootste eiland en dit eiland wordt veel bezocht door toeristen. Het eiland heeft prachtige natuur, heetwaterbronnen, vulkanische kraters, stranden en nog veel meer te bieden. In principe kun je je hier makkelijk een week vermaken. Andere eilanden die ook de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Faial, Pico en Flores. Al deze eilanden hebben stuk voor stuk unieke landschappen. Daarom is het echt een aanrader om te gaan eilandhoppen op de Azoren!

Azoren

Kaapverdië

Ook de eilandengroep Kaapverdië is zeker een aanrader om te bezoeken als je graag op vakantie wilt naar een eiland. Kaapverdië ligt op 6,5 uur vliegen en een vakantie naar Kaapverdië is vaak voordelig te boeken. In Kaapverdië is het klimaat het hele jaar door warm en zonnig. Ideaal voor als je bijvoorbeeld in de winter naar een warme bestemming op vakantie wilt! Kaapverdië is niet alleen een goede zon-, zee- en strandbestemming. Je kunt er ook op avontuur gaan in de woestijn of een bezoek brengen aan de vulkaan ‘Pico do Fogo’. Verder kun je op Kaapverdië ook goed snorkelen en schildpadden spotten. Zo is er voor iedereen wel wat leuks te doen!

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn ook zeker de moeite waard om op je lijstje te zetten als je graag naar een eiland op vakantie wilt. De Canarische eilanden liggen op 4 uur vliegen van Nederland en bestaan uit verschillende eilanden. Het klimaat is er het hele jaar door warm en zonnig, waardoor het ook een goede keuze is voor een winterzon vakantie bijvoorbeeld. Je kunt op de verschillende eilanden genieten van prachtige stranden, vulkanische landschappen en soms ook mooie groene natuur, zoals op het eiland Tenerife. Ook hier is zeker genoeg te doen voor iedereen!

Met al deze inspiratie voor een vakantie naar eilanden kun jij alvast je vakantie gaan plannen!