3 tips voor haarverzorging op vakantie

Vakantieplannen? Heerlijk! Dan kan je vast niet wachten om hier alles de boel de boel te laten en gewoon lekker even te niksen. Vergeet echter niet dat ook daar de zorg voor je uiterlijk blijft bestaan. Sterker nog: je huid en haar krijgen het zwaar te verduren op vakantie. Met name door de veranderingen in weer, maar ook door andere natuurlijke elementen. Zelfs een korte trip kan al genoeg zijn om jouw gezonde haar in een droog vogelnestje te veranderen. Alleen het vliegtuig heeft hier al aandeel in. Daarom is het juist als je op vakantie gaat ook belangrijk om extra aandacht aan je haar te geven. Gelukkig zijn er veel dingen die je wél in de hand hebt om je haar in topconditie te houden. Hier volgen 3 tips voor de juiste haarverzorging op vakantie.

1. Investeer in goede shampoo

Het is niet aan te bevelen om iedere dag een supermarkt shampoo te gebruiken. Deze B-merken dragen niet alleen bij aan een vettere coupe, maar kunnen het ook nog eens onnodig uitdrogen. Sowieso is het helemaal niet aan te bevelen om dagelijks het haar te wassen. Zelfs niet als de flacon aangeeft dat dit mogelijk is. Het is beter om in echt goede shampoo te investeren. Shampoo waarvan je zeker weet dat de instructies kloppen en het niet onnodig jouw haar beschadigd. Denk bijvoorbeeld aan Keune shampoo.

De meeste mensen gebruiken overigens ook simpelweg te veel shampoo. Echt, een kleine hoeveelheid is al voldoende. Met kwalitatieve shampoo ben je doorgaans ook zuiniger, waardoor het haar ook opknapt. Simpelweg doordat er minder shampoo gebruikt wordt. Win-win voor iedereen dus.

Investeer in goede shampoo

2. Hydrateer je haar de avond voor de vliegreis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Probeer daarom je haar alvast voor te bereiden op de lange vliegreis. De condities in het vliegtuig zijn funest voor je haar. Het droogt hier ontzettend snel uit. Daarom is het goed om wat extra te hydrateren nog voordat je op reis gaat. Hier zijn verschillende verzorgingsproducten voor beschikbaar. Zo voorkom je vettig en droog haar, waar je vervolgens de gehele vakantie last van houdt.

Extra tip: neem ook een borstel mee in het vliegtuig! Het helpt om het haar regelmatig te kammen en eventueel extra in te sprayen met een beschermende olie. Zo houd je je haar sterk en mooi.

Let op! In het vliegtuig mogen enkel kleine verpakkingen van maximaal 100 ml mee worden genomen in de handbagage. Deze moeten vervolgens in doorzichtige plastic zakjes worden vervoerd. Grotere flacons mogen wel, maar deze moeten in de grote koffer worden gestopt.

3. Doe je haar in een losse vlecht op het strand

Veel vrouwen knopen hun haar in een knot of doen deze in een vluchtige staart wanneer ze gaan zwemmen. Door het gewicht aan de staart, breekt het haar echter sneller af. Zeker wanneer deze al onverhoopt is uitgedroogd in het vliegtuig. Als je geen klitten in je haar wilt, kan je er beter voor kiezen om een losse vlecht op het strand te dragen. Dit belast het haar veel minder, maar zorgt er wel voor dat het uit je gezicht blijft en niet snel zal klitten.