10 goedkope vakantiebestemmingen in Europa

1. Interrailen

Een goede manier van goedkoop reizen is door middel van een Interrailpas. Dit is een treinpas die iedere Europese staatsburger kan kopen. Met een Interrail global pas kun je onbeperkt door Europa reizen met alle soorten treinen behalve de hogesnelheidstreinen. Dit is de ideale manier om ons continent te ontdekken met een klein budget. Tussen het reizen door kun je verblijven op campings of couch surfen om de reis zo goedkoop mogelijk te houden.

Tip: vergelijk hier alle treinreizen.

2. Backpacken door Oost-Europa

Een andere voordelige manier van reizen is backpacken. Ga op pad met niets anders dan een rugzak met het hoognodige erin en ontdek ons continent! Er zijn veel goedkope vakantielanden te vinden in Oost-Europa, zoals Bulgarije, Oekraïne of Moldavië. Rondkomen in deze landen is erg goedkoop. Je zult dus weinig geld kwijt zijn aan eten en drinken. De beste manier van vervoer is per bus of trein. Tussendoor kun je overnachten in low budget hostels of een leuke Airbnb boeken. Backpacken is dé manier om een land van binnenuit te ontdekken, en dat voor een goede prijs.

3. Zonnig Turkije

Wie aan Turkije denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan low-budget. Toch kun je ook hier erg goedkoop naartoe reizen. Wil jij ook een goedkope vakantie naar Turkije boeken, vol zon, zee, strand en ontspanning? Dan is het zaak om de deals goed in de gaten te houden! Met een beetje geluk ga jij straks een weekje relaxen in een luxe all-inclusive hotel voor maar een paar honderd euro. De hotels hebben soms lege kamers die zij graag op willen vullen. En wie wil er nou niet voor een laag prijsje genieten van de Turkse zon en het lekkere eten?

4. Budget vakantie naar Hongarije

Een budget vakantie naar Hongarije is ook een goede optie voor wie niet te veel geld kwijt wil zijn aan zijn reis. Dit mooie en veelzijdige land werd in 2012 uitgeroepen tot budget vakantieland van Europa. Het bergachtige landschap, afgewisseld door grote steden is erg leuk om te ontdekken. De hoofdstad Budapest is vol mooie oude gebouwen, prachtige stadsparken en gezellige restaurants waar je voor enkele euro’s heerlijke maaltijden voorgeschoteld krijgt. Budapest is tevens bekend om de unieke industriële binnenplaatsen waar je gezellig drankjes kunt drinken, ook weer voor een spotprijsje.

5. Reizen door Roemenië

Roemenië is een land dat veel verschillende culturen kent: Hongaren, Duitsers en Roma zigeuners bevolken samen dit groene land. Volkskunst is dan ook waar het land bekend om is. Je komt overal bijzondere klederdrachten, muziek en dans tegen. De groene, ongerepte natuur maakt het een prachtig land om doorheen te reizen. Het is de perfecte bestemming voor een wandel- of fietsvakantie en niet onbelangrijk: het is er spotgoedkoop! Eten en drinken in Roemenië is erg goedkoop vergeleken met Nederland. Ook accommodaties kun je al vinden vanaf zo’n 10 euro per nacht.

6. Last minute vakanties

Altijd geschikt voor reizigers met een klein budget: last minute vakanties! Wie er geen problemen mee heeft om tot het laatste moment te wachten met boeken, kan erg voordelige vakanties vinden in de last-minute categorie. Hier staan vakanties naar alle mogelijke bestemmingen, maar dan een stuk voordeliger. Ideaal voor de flexibele reiziger op zoek naar een beetje avontuur.

7. Sprookjesachtig Litouwen

Litouwen is misschien niet de vakantiebestemming waar je van droomt. Toch is dit land verrassend mooi en is er veel te beleven. Vooral mooi om te zien is de omgeving van Trakai en de hoofdstad Vilnius. Hier vind je het magische kasteel Trakai, omringt door water. Hoewel dit de toeristische trekpleister van het land is, is het er tamelijk rustig. Litouwen is nog niet echt ontdekt door toeristen, waardoor je er lekker op je gemak kunt rondreizen. Naast mooi is Litouwen zeer goedkoop. De prijzen van dagelijkse boodschappen liggen er zo’n 30% lager dan in Nederland.

8. Bijzondere natuur in Tsjechië

Tsjechië wordt een steeds bekendere vakantiebestemming. Steeds meer toeristen bezoeken de bruisende metropool Praag. Het is een goedkoop en bijzonder mooi land. De natuur heeft er veel te bieden: van meren die kabbelen door heuvelachtige gebieden vol groen, tot uitgestrekte zandstranden. Op cultureel gebied is er tevens van alles te beleven in Tsjechië. Overal vind je oude burchten en historische kastelen om te bezichtigen.

9. Goedkoop zonnen in Albanië

Dankzij het strenge communistische regime dat tot enkele tientallen jaren geleden regeerde in Albanië, is dit land geen publiekstrekker. Het toerisme is er nog niet erg ontwikkeld, waardoor de prijzen zeer laag liggen. Dit land is dan ook ideaal voor een goedkope zon vakantie. In de zomermaanden loopt de temperatuur er gemakkelijk op tot 30 graden. Het is dan ook heerlijk vertoeven op de lange zandstranden langs de kust van Albanië.

10. Exotisch Kroatië

Een andere bestemming voor een low-budget zonvakantie is Kroatië. Het land heeft bijzonder mooie natuurgebieden, hoge bergen, veel groen en gezellige badplaatsen langs de Middellandse Zee. Vooral langs de Adriatische kust kun je heerlijk vakantie vieren in de zomer. Er zijn overal goedkope campings te vinden en particulieren die hun huis (vaak met zwembad) voor een schijntje verhuren aan toeristen. Ook kun je er leuke dagtripjes maken naar historische steden als Split en Dubrovnik.

Gerelateerde producten

Fietsvakantie Via Verde, van de Bergen naar de Zee
  • Type reis: Fietsvakantie
  • Land van deze reis: Spanje
  • Reisduur: 6-9 dagen
  • Werelddeel: Europa
€ 1279,00 bij Fital.nl