Een ontspannen fietsvakantie in Duitsland

Er zijn 171 items gevonden
Aantal sterren
Prijs
Hotel Pinger

Ideale fiets- en wandelbestemming op ca. 50 m van het centrum van Remagen en op ca. 200 m van de Rijn.

Verzendkosten: gratis
€ 205,00 bij DeJongIntra.nl
Aktiv Hotel Winterberg (voormalig Hotel Steymann)

-

Verzendkosten: gratis
€ 72,00 bij DeJongIntra.nl
Vakantiehuisje RDH010

Dit gezellige drie persoons kindvriendelijk vakantieappartement ligt op het vakantiepark Hambachtal.Vakantiepark Hambachtal ligt midden in Hunsrück tegen een heuvel, waardoor veel parkfacciliteiten met trappen te bereiken zijn. Het park ligt aan een klein stuwmeer en wordt omgeven door bossen, de perfecte omgeving om te wandelen en te fietsen. In het centrumgebouw vind u onder andere een buffetrestaurant, een binnenspeeltuin en bowlingbaan. Voor de jongeren is er een ChillZone waar ze gratis kunnen gamen, muziek luisteren en chillen. Voor de kleintjes zijn er binnen- en buitenspeeltuinen en ze kunnen naar de Holly Kids Club waar dagelijks allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. Met het hele gezin kunt u gratis gebruik maken van het tropisch zwemparadijs met glijbanen, wildwaterbaan en bubbelbad. Daarnaast beschikt het park over tennisbanen, midgetgolf en andere speel- en sportvelden en vismogelijkheden.

Verzendkosten: gratis
€ 70,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Hotel Pinger

Ideale fiets- en wandelbestemming op ca. 50 m van het centrum van Remagen en op ca. 200 m van de Rijn.

Verzendkosten: gratis
€ 59,00 bij DeJongIntra.nl
Duitsland - Berlijn

stedentrip per fiets vanuit stadshotel

Verzendkosten: gratis
€ 320,00 bij SNP Natuurreizen
Duitsland - Thüringen met Luther

cultuurreis per fiets en te voet langs goede hotels

Verzendkosten: gratis
€ 425,00 bij SNP Natuurreizen
Duitsland - Bodensee

fietsvakantie langs hotels

Verzendkosten: gratis
€ 590,00 bij SNP Natuurreizen
Duitsland - Zuid-Eifel

gezinsfietsvakantie langs hotels en jeugdherberg

Verzendkosten: gratis
€ 265,50 bij SNP Natuurreizen
Duitsland - Sauerland - mountainbiken

mountainbikevakantie vanuit hotel

Verzendkosten: gratis
€ 195,00 bij SNP Natuurreizen
Vakantiehuisje DS002

-

Verzendkosten: gratis
€ 190,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje NWD112B

Verheug u op een verkwikkende vakantie in één van onze gezellige, 2010 opnieuw ingerichte vakantiewoningen. Ons mooie vakwerkhuis ligt rustige gelegen in een klein dorp midden in Sauerland vlakbij de Hennessee. Op onze boerderij hebben wij veel dieren, die ook geaaid mogen worden. Bijvoorbeeld koeien, kalfjes, katten, hond, hazen, en een pony (Nancy) die ook bereden kan worden. In de tuin staat een uitnodigende zithoek. In de directe omgevingen zijn veel wandel- en fietspaden en -routes, zoals bijv. de SauerlandRadring en in de winter kan men veel plezier beleven op de vele pistes. Het het fietsen en rodelen rijden stellen wij gratis fietsen en rodelsleetjes ter beschikking. Deze woning is geschikt voor een bezetting van 4 personen. Indien u voor vijf personen boekt, wordt er een extra bed voor u in de woning geplaatst.

Verzendkosten: gratis
€ 120,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje RDH001

Dit mooie vier persoons vakantiehuis ligt op vakantiepark Hambachtal net ten zuiden van de Eifel. Gelegen in een bosrijk natuurpark is het vakantiepark de perfecte uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen. Tijdens uw verblijf heeft u onbeperkt gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs. Het park biedt gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs met glijbanen, wildwaterbaan, bubbelbad en verschillende sauna's. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals binnen- en buitenspeeltuinen en een kinderclub. Voor jongeren is er een ChillZone waar ze gratis kunnen gamen, muziek luisteren en kunen chillen met elkaar. Daarnaast kan er gebruikt gemaakt worden van bowlingbanen, midgetgolf baan, tennisbaan en diverse ander speel- en sportvoorzieningen en vismogelijkheden.

Verzendkosten: gratis
€ 92,50 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS280

Dit leuke vier persoons vakantiehuis staat in het gezellige dorp Silbach. Silbach is een gezellig, typisch Sauerlands plaatsje met een aantal gezellige winkeltjes en restaurants. Van hieruit is het er heerlijk wandelen of fietsen. Wandelroutes starten zo ongeveer voor de deur van het vakantiehuis. De afstand tot het skigebied van Winterberg bedraagt ongeveer acht kilometer. Het centrum van Winterberg heeft talrijke winkels, boetiekjes en restaurants. Dit superleuke vakantiehuisje is een prima uitvalsbasis om in de zomer maar ook in de winter Sauerland te ontdekken, of om een heerlijk weekendje of weekje te skiën.

Verzendkosten: gratis
€ 73,60 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS292

-

Verzendkosten: gratis
€ 92,80 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje RDH009

Dit gezellige vier persoons vakantiehuis ligt op het vakantiepark Hambachtal vlakbij het historische stadje Trier. Tegen een heuvel midden in de Hunsrück ligt het vakantiepark Hambachtal. Omringd door prachtige bossen en aan de rand van een klein stuwmeer is het een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. In het centrumgebouw vind u onder andere een buffetrestaurant, binnenspeeltuin en voor jongeren een ChillZone waar ze gratis kunnen gamen, muziek luisteren en chillen. Ook kan gratis gebruik gemaakt worden van een groot zwemparadijs met glijbaan, wildwaterbaan en bubbelbad. Daarnaast beschikt het vakantiepark over verschillende speel- en sportvelden, tennisbanen, vismogelijkheden en een bowlingbaan.

Verzendkosten: gratis
€ 92,50 bij Heeftualgeboekt.nl
Duitsland - Beieren

fietsvakantie langs hotels

Verzendkosten: gratis
€ 595,00 bij SNP Natuurreizen
Vakantiehuisje DS001

-

Verzendkosten: gratis
€ 115,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje NWD018

- Reisduur:

Verzendkosten: gratis
€ 100,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje NWD112D

Verheug u op een verkwikkende vakantie in onze gezellige, in 2010 opnieuw ingerichte vakantiewoningen. Dit appartement heeft een oppervlakte van ongeveer 38m2. Ons mooie vakwerkhuis ligt rustige gelegen in een klein dorp midden in Sauerland vlakbij de Hennessee. Op onze boerderij hebben wij veel dieren, die ook geaaid mogen worden. Bijvoorbeeld koeien, kalfjes, katten, hond, hazen, en een pony (Nancy) die ook bereden kan worden. In de directe omgevingen zijn veel wandel- en fietspaden en -routes, zoals bijv. de SauerlandRadring en in de winter kan men veel plezier beleven op de vele pistes. Het het fietsen en rodelen rijden stellen wij gratis fietsen en rodelsleetjes ter beschikking.

Verzendkosten: gratis
€ 120,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS281

- Duitsland

Verzendkosten: gratis
€ 64,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS291

- Duitsland

Verzendkosten: gratis
€ 73,60 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje RDH008

Dit gerenoveerde vier persoons vakantiehuis ligt op Ferienpark Hambachtal ten zuiden van Eifel. Vakantiepark Hambachtal is prachtig gelegen aan een klein stuwmeer midden in de Hunsrück en wordt omgeven door bossen. Ideaal om te wandelen en te fietsen. Op het vakantiepark heeft u gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs met onder andere een glijbaan, wildwaterbaan en en bubbelbad. Voor kinderen organiseert de Holly Kids Club verschillende activiteiten, voor jongeren is er een ChillZone waar ze gratis kunnen gamen, muziek luisteren en chillen. Daarnaast beschikt het vakantiepark over tennisbanen, verschillende speel- en sportvelden, vismogelijkheden en een bowlingbaan. Vanuit het park zijn vele gezellige uitstapjes te maken.

Verzendkosten: gratis
€ 117,50 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS211

-

Verzendkosten: gratis
€ 83,20 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS215

- Duitsland

Verzendkosten: gratis
€ 92,80 bij Heeftualgeboekt.nl
Duitsland - Altmühltal

Natuurreizen

Verzendkosten: gratis
€ 300,00 bij SNP Natuurreizen
Duitsland - Vulkaaneifel - mountainbiken

mountainbikevakantie vanuit hotel

Verzendkosten: gratis
€ 150,00 bij SNP Natuurreizen
Rondje Berlijn 8 dagen per trein

Berlijn en de meren rond Berlijn Per trein snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Berlijn en terug. Een mooie combinatie om zowel de hoofdstad van Duitsland te ontdekken als de natuurgebieden rond Berlijn. Misschien is Duitslands hoofdstad Berlijn wel de meest historische stad van Europa. Een grote stad bovendien, waar enorm veel te zien is. Berlijn is een fietsvriendelijke stad.  De routes brengen u ondermeer naar de historische voorstad Potsdam, de hoofdstad van de huidige deelstaat Brandenburg met de parkachtige buitenverblijven van de vroegere Duitse koningen en keizers met o.a. het lustslot Sans Souci. Naar Brandenburg aan de rivier de Havel. Over de Havelradweg bereikt u Oranienburg met barokkasteel en het museum van concentratiekamp Sachsenhausen. Uiteindelijk bereikt u Berlijn  metveel bezienswaardigheden, o.a. de Reichstag, het MuseumInsel met het Pergamon en de Brandenburger Tor. Wilkommen in Berliner Seenland!

Verzendkosten: gratis
€ 713,00 bij Aktivatours.nl
Vakantiehuisje NWD112A

Verheug u op een verkwikkende vakantie in onze gezellige, in 2010 opnieuw ingerichte vakantiewoningen. Dit appartement heeft een oppervlakte van ongeveer 95m2. Ons mooie vakwerkhuis ligt rustige gelegen in een klein dorp midden in Sauerland vlakbij de Hennessee. Op onze boerderij hebben wij veel dieren, die ook geaaid mogen worden. Bijvoorbeeld koeien, kalfjes, katten, hond, hazen, en een pony (Nancy) die ook bereden kan worden. In de tuin staat een uitnodigende zithoek. In de directe omgevingen zijn veel wandel- en fietspaden en -routes, zoals bijv. de SauerlandRadring en in de winter kan men veel plezier beleven op de vele pistes. Het het fietsen en rodelen rijden stellen wij gratis fietsen en rodelsleetjes ter beschikking.

Verzendkosten: gratis
€ 210,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje NWD112C

Verheug u op een verkwikkende vakantie in onze gezellige, in 2010 opnieuw ingerichte vakantiewoningen. Dit appartement heeft een oppervlakte van ongeveer 70m2. Ons mooie vakwerkhuis ligt rustige gelegen in een klein dorp midden in Sauerland vlakbij de Hennessee. Op onze boerderij hebben wij veel dieren, die ook geaaid mogen worden. Bijvoorbeeld koeien, kalfjes, katten, hond, hazen, en een pony (Nancy) die ook bereden kan worden. In de tuin staat een uitnodigende zithoek. In de directe omgevingen zijn veel wandel- en fietspaden en -routes, zoals bijv. de SauerlandRadring en in de winter kan men veel plezier beleven op de vele pistes. Het het fietsen en rodelen rijden stellen wij gratis fietsen en rodelsleetjes ter beschikking.

Verzendkosten: gratis
€ 180,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje RDH003

Ferienpark Hambachtal is gelegen in een glooiend landschap met veel hoogteverschillen waardoor de omgeving prachtige natuur en uitgezichten biedt. De parkfaciliteiten zijn daardoor bereikbaar via trappen. Gelegen midden in de bossen aan de rand van een klein stuwmeertje is dit vakantiepark ideaal om te wandelen en te fietsen. Tijdens uw verblijf heeft u onbeperkt toegang tot het subtropish zwemparadijs met glijbanen, wildwaterbaan, bubbelbad en diverse sauna's. Voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd door de Holly Kids Club en zijn er binnen- en buitenspeeltuinen. Jongeren kunnen gratis gamen, muziek luisteren en chillen in de ChillZone. Ook beschikt het park over een buffetrestaurant, bowlingbaan, tennisbaan, midgetgolfbaan, diverse speel- en sportbanen en vismogelijkheden.

Verzendkosten: gratis
€ 70,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje RDH004

Dit mooie zes persoons vakantiehuis ligt op vakantiepark Hambachtal net ten zuiden van de Eifel. Gelegen midden in de Hunsbrück en omringd door bossen is vakantiepark Hambachtal een ideale locatie om te wandelen en te fietsen. Ferienpark Hambachtal is gelegen in een glooiend landschap met veel hoogteverschillen waardoor de omgeving prachtige natuur en uitgezichten biedt. De parkfaciliteiten zijn daardoor bereikbaar via trappen.Tijdens uw verblijf heeft u onbeperkt gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs met  een wildwaterbaan, glijbanen, bubbelbad en diverse sauna's.Voor kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd door de Holly kids Club en zijn er verschillende binnen- en buitenspeeltuinen. Jongeren kunnen in de Chillzone gratis gamen, muziek luisteren en chillen. Op het park zijn meerdere speel- en sportvelden te vinden, is er een bowlingbaan, een (mini) supermarkt, midgetgolfbaan, vismogelijkheden en een buffetrestaurant.

Verzendkosten: gratis
€ 125,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Berlijn standplaatsreis 7 dagen

Berlijn per fiets ontdekken  Misschien is Duitslands hoofdstad Berlijn wel de meest historische stad van Europa. Een grote stad bovendien, waar enorm veel te zien is. Berlijn is een fietsvriendelijke stad, en tot in de wijde omgeving is het er vlak, waardoor u makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere fietst. Een stad die in alle jaargetijden aantrekkelijk is om te bezoeken met naast talloze interessante historische gebouwen ook vele mooie parken. Ga daar, zoals de Duitsers doen, in de lente en de zomer picknicken met wat Kaiserbrötchen en een paar biertjes. De routes brengen u ondermeer naar Checkpoint Charlie bij De (verkorte) Muur, de regeringsgebouwen Reichstag bij de Brandenburger Tor, de in de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavende Gedächtniskirche, het Pergamonmuseum op het Museumsinsel, Duitslands grootste warenhuis KdW (Kaufhaus des Westens) en de Gendarmenmarkt met het Konzerthaus. En natuurlijk ook de historische voorstad Potsdam, de hoofdstad van de huidige deelstaat Brandenburg met de parkachtige buitenverblijven van de vroegere Duitse koningen en keizers met o.a. het lustslot Sans Souci. Tegenwoordig kunnen fietsers een netwerk van fietspaden van maar liefst 900 km berijden! Deze fietsroutes verbinden de belangrijkste plaatsen in de stad op een veilige en aantrekkelijke manier met elkaar. Vanaf de Schlossplatz in het centrum leiden wel twaalf fietsroutes in de vorm van een ster naar de buitenwijken en voorsrteden. De langere afstanden daar naar toe kunt u overbruggen per U-Bahn (metro) of S-Bahn (stadstreintje), want de Berlin Welcome Card voor al het OV is inbegrepen in de reissom. Uw vakantie begint op de eerste fietsdag met een georganiseerde stadsrondrit per fiets met een begeleidende gids. Aansluitend maakt u een boottocht over de rivier de Spree die door Berlijn stroomt. Tijdens deze reis verblijft u in het Maritim proArte Hotel Berlin, gelegen in het centrum aan de beroemde Friedrichstraße. Veel bezienswaardigheden, o.a. de Reichstag, het MuseumInsel met het Pergamon en de Brandenburger Tor, liggen op loopafstand ervan. De dag mag s ochtends met een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet beginnen en s avonds kunt u de dag afsluiten met een koel drankje in de Checkpoint Bar. U kunt gratis gebruik maken van de uitgebreide wellness met zwembad, sauna en fittness.  Wilkommen in Berlin!

Verzendkosten: gratis
€ 540,00 bij Aktivatours.nl
Elbe Praag-Dresden per trein

Van Praag naar Dresden langs de Moldau en de Elbe Per ICE trein snel en comfortabel naar Praag. De 860 km lange Elbe Radweg loopt van Tsjechië naar de monding van de rivier in de Noordzee bij Cuxhaven. De route is in beide richtingen gemarkeerd met een blauwe E. De hoogteverschillen zijn gering en onderweg is er veel te zien. Eén van de mooiste trajecten van de Elbe Radweg is het deel Praag-Dresden. Ten noorden van Praag komen de Elbe en de Moldau bij elkaar om samen hun weg naar het noorden te vervolgen. U fietst er over vlakke routes, met uitzicht op het Ertsgebergte en het Elbezandsteengebergte. U passert mooie steden als Melnik en Litomerice. De fietsroutes lopen soms direct langs het water, dan weer wat verder van de steeds breder wordende rivier, De route eindigt in het Duitse Dresden, de stad die het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren heeft gehad. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl gerestaureerd. Dresden heeft zo de glans van oude tijden terugkregen. Bezienswaardig zijn ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe: de Brühlsche Terrasse (ook wel Het terras van Europa genoemd), de Hofkirche en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is verder de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, bijna helemaal verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex van interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!Verlenging in Praag en Dresden is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis.De terugreis per ICE-trein snel en comfortabel van Dresden naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Verzendkosten: gratis
€ 749,00 bij Aktivatours.nl
Vakantiehuisje DE021

-

Verzendkosten: gratis
€ 140,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje DS279

- Duitsland

Verzendkosten: gratis
€ 92,80 bij Heeftualgeboekt.nl
Vakantiehuisje RDH011

Dit gezellige twee persoons vakantie appartement ligt op het vakantiepark Hambachtal vlakbij het historische stadje Trier. Gelegen tegen een heuvel midden in het bosrijke Hunsrück, aan de rand van een klein stuwmeer ligt het vakantiepark op een perfecte locatie om te wandelen en fietsen.  Op het vakantiepark biedt gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs met glijbanen, een wildwaterbaan, bubbelbad en verschillende sauna's. In het centrumgebouw zijn onder andere een buffetrestaurant, binnenspeeltuin en bowlingbaan. Er kan gebruik worden gemaakt van tennisbanen, midgetgolf baan, diverse andere speel- en sportvelden en vismogelijkheden. Vanuit het park zijn er vele mogelijkheden om in de uitnodigende omgeving uitstapjes te maken.

Verzendkosten: gratis
€ 60,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Elbe Praag-Dresden

Van Praag naar Dresden langs de Moldau en de Elbe De 860 km lange Elbe Radweg loopt van Tsjechië naar de monding van de rivier in de Noordzee bij Cuxhaven. De route is in beide richtingen gemarkeerd met een blauwe E. De hoogteverschillen zijn gering en onderweg is er veel te zien. Eén van de mooiste trajecten van de Elbe Radweg is het deel Praag- Dresden. Ten noorden van Praag komen de Elbe en de Moldau bij elkaar om samen hun weg naar het noorden te vervolgen. U fietst er over vlakke routes, met uitzicht op het Ertsgebergte en het Elbezandsteengebergte. U passert mooie steden als Melnik en Litomerice. Elbe RadwegDe fietsroutes lopen soms direct langs het water, dan weer wat verder van de steeds breder wordende rivier, De route eindigt in het Duitse Dresden, de stad die het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren heeft gehad. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele schitterende barokgebouwen in oude stijl gerestaureerd. Dresden heeft zo de glans van oude tijden terugkregen. Bezienswaardig zijn ondermeer het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe: de Brühlsche Terrasse (ook wel Het terras van Europa genoemd), de Hofkirche en de herbouwde Frauenkirche, de grootste barokke protestantse kerk in Duitsland. Bezienswaardig is verder de befaamde Semper Opera (u kunt hier deelnemen aan rondleidingen), een perfecte kopie van het oorspronkelijke, bijna helemaal verwoeste, gebouw. Zonder twijfel het beroemdste bouwwerk van Dresden is de barokke Zwinger, een complex van interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Loopt u ook eens door de Langer Gang, een indukwekkende passage met witte marmeren pilaren!Verlenging in  Praag en Dresden is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Verzendkosten: gratis
€ 545,00 bij Aktivatours.nl
Brandenburg Berlijn 7 dagen

Statig Berlijn en Potsdam  Het meestal vlakke en soms zacht glooiende landschap rondom Berlijn is heel geschikt om ontspannend te fietsen. De omgeving van de stad is verrassend groen, zoals in het natuurgebied Nuthe-Nieplitz en in het Spreewald met zijn dichte bossen en kleine riviertjes. Het bos en het water worden afgewisseld met leuke plaatsjes zoals Lübben. U zult historisch Berlijn ervaren als een bijzondere en bruisende stad. Denk hierbij aan de restanten van de Berlijnse Muur, de Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, de Alexanderplatz, de Brandenburger Tor, de Potsdamer Platz en het Rathaus Schöneberg, waar J. F. Kennedy ruim 50 jaar geleden de legendarische woorden Ich bin ein Berliner sprak.  Het statige Potsdam is feitelijk de oude hoofdstad van Pruisen met het uitgestrekte complex Sans Souci. Het zomerpaleis in het uitgestrekte Park Sans Souci staat bekend als één van de mooiste paleiscomplexen van Europa en wordt omringd door een indrukwekkend landgoed met wandelparken, waterpartijen, theehuizen en paleizen waaronder de Orangerie en het Neues Palais. Origineel en interessant is de mogelijkheid tot een fietstrip door hartje Berlijn, samen met een lokale gids, langs vele bezienswaardigheden: de Reichstag, de Brandenburger Tor, het Joods Museum, de Gedächtniskirche en natuurlijk "de" Muur. 25 jaar na de Mauerfall (9 november 1989) geeft dat zon bezoek een extra dimensie. Het hotel waar u de hele week verblijft, ligt 30 busminuten van het centrum van Berlijn. De chauffeur rijdt de bus, met in de aanhanger de fietsen, steeds naar de plaats waar de fietstocht begint dan wel eindigt. De meefietsende reisleider blijft bij de groep. Vanwege het vlakke landschap met af en toe een hellinkje, en de lage aantallen kilometers, is deze fietsreis relatief licht te noemen.

Verzendkosten: gratis
€ 599,00 bij Aktivatours.nl
Berlijn standplaatsreis 7 dagen per trein

Berlijn en omgeving per fiets ontdekken Nederland heeft met Berlijn een uitstekende treinverbinding: zonder overstap reist u comfortabel met de ICE vanaf Amsterdam CS in 6 uur en 20 minuten naar deze bruisende metropool. Het treinkaartje vanaf elk Nederland/Belgisch station is natuurlijk inbegrepen. Misschien is Duitslands hoofdstad Berlijn wel de meest historische stad van Europa. Een grote stad bovendien, waar enorm veel te zien is. Berlijn is een fietsvriendelijke stad, en tot in de wijde omgeving is het er vlak, waardoor u makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere fietst. Een stad die in alle jaargetijden aantrekkelijk is om te bezoeken met naast talloze interessante historische gebouwen ook vele mooie parken. Ga daar, zoals de Duitsers doen, in de lente en de zomer picknicken met wat Kaiserbrötchen en een paar biertjes. De routes brengen u ondermeer naar Checkpoint Charlie bij De (verkorte) Muur, de regeringsgebouwen Reichstag bij de Brandenburger Tor, de in de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavende Gedächtniskirche, het Pergamonmuseum op het Museumsinsel, Duitslands grootste warenhuis KdW (Kaufhaus des Westens) en de Gendarmenmarkt met het Konzerthaus. En natuurlijk ook de historische voorstad Potsdam, de hoofdstad van de huidige deelstaat Brandenburg met de parkachtige buitenverblijven van de vroegere Duitse koningen en keizers met o.a. het lustslot Sans Souci. Tegenwoordig kunnen fietsers een netwerk van fietspaden van maar liefst 900 km berijden! Deze fietsroutes verbinden de belangrijkste plaatsen in de stad op een veilige en aantrekkelijke manier met elkaar. Vanaf de Schlossplatz in het centrum leiden wel twaalf fietsroutes in de vorm van een ster naar de buitenwijken en voorsrteden. De langere afstanden daar naar toe kunt u overbruggen per U-Bahn (metro) of S-Bahn (stadstreintje), want de Berlin Welcome Card voor al het OV is inbegrepen in de reissom. Uw vakantie begint op de eerste fietsdag met een georganiseerde stadsrondrit per fiets met een begeleidende gids. Aansluitend maakt u een boottocht over de rivier de Spree die door Berlijn stroomt. Tijdens deze reis verblijft u in het Maritim proArte Hotel Berlin, gelegen in het centrum aan de beroemde Friedrichstraße. Veel bezienswaardigheden, o.a. de Reichstag, het MuseumInsel met het Pergamon en de Brandenburger Tor, liggen op loopafstand ervan. De dag mag s ochtends met een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet beginnen en s avonds kunt u de dag afsluiten met een koel drankje in de Checkpoint Bar. U kunt gratis gebruik maken van de uitgebreide wellness met zwembad, sauna en fittness.  Wilkommen in Berlin!

Verzendkosten: gratis
€ 723,00 bij Aktivatours.nl
Duitsland - Ruhrgebied

cultuurfietsvakantie vanuit sfeervol hotel

Verzendkosten: gratis
€ 140,00 bij SNP Natuurreizen
Duitsland - Ruhrtal

fietsvakantie langs hotels

Verzendkosten: gratis
€ 435,00 bij SNP Natuurreizen
Vakantiehuisje DS225

- Reisduur:

Verzendkosten: gratis
€ 168,75 bij Heeftualgeboekt.nl
Duitsland - Mecklenburg vogelreis

natuurreis vanuit 19-de eeuws landhuis

Verzendkosten: gratis
€ 950,00 bij SNP Natuurreizen
Rondje Berlijn 8 dagen

Berlijn en de meren rond Berlijn Een mooie combinatie om zowel de hoofdstad van Duitsland te ontdekken als de natuurgebieden er omheen. Misschien is Duitslands hoofdstad Berlijn wel de meest historische stad van Europa. Een grote stad bovendien, waar enorm veel te zien is. Berlijn is een fietsvriendelijke stad.  De routes brengen u ondermeer naar de historische voorstad Potsdam, de hoofdstad van de huidige deelstaat Brandenburg met de parkachtige buitenverblijven van de vroegere Duitse koningen en keizers met o.a. het lustslot Sans Souci. Naar Brandenburg aan de rivier de Havel. Over de Havelradweg bereikt u Oranienburg met barokkasteel en het museum van concentratiekamp Sachsenhausen. Uiteindelijk bereikt u Berlijn  metveel bezienswaardigheden, o.a. de Reichstag, het MuseumInsel met het Pergamon en de Brandenburger Tor. Wilkommen in Berliner Seenland!

Verzendkosten: gratis
€ 550,00 bij Aktivatours.nl
Groepshuis DE047

-

Verzendkosten: gratis
€ 750,00 bij Heeftualgeboekt.nl
Saar Moezel & Sure per trein

Fietsend door Duitsland, Frankrijk en Luxemburg U reist snel en comfortabele per ICE-trein naar Konz, begin- en eindpunt van deze reis. Er zijn van die stukjes Europa die feitelijk geschiedenis maakten. Zoals hier, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg, waar - niet toevallig - bij het dorp Schengen (slechts 400 inwoners!) het Schengenakkoord getekend werd. Begrensd door Saarland, dat afwisselend onder Frans en Duits bestuur viel en feitelijk pas midden 20e eeuw tot Duitsland ging behoren. En Lotharingen in Noord-Frankrijk dat al eeuwen speelbal van conflicten was. En Luxemburg, eens behorend tot de Nederlanden en sinds de 19e eeuw als ministaat op eigen benen. Door het heuvelachtige gebied kronkelen enkele romantische rivieren: de Moezel en haar zijrivieren de Saar en de Sûre. Kenners weten dat het daarlangs goed fietsen is, bovendien vaak op perfect onderhouden fietspaden, soms over voormalige spoortracés. Wat niet wegneemt dat u soms een heuvelachtig gebied moet oversteken, op het korte Franse traject en later op de route tussen Luxemburg (stad) en Echternach.Aan lokale wijn is geen gebrek: Auslese, Spätlese en Kabinett zijn voorbeelden van die halfdroge witte wijn, liefst koud gedronken bijvoorbeeld bij forel. De dagafstanden zijn overzichtelijk zodat u voldoende tijd heeft voor bezienswaardigheden zoals de vele sprookjesachtige kastelen, burchten en ruïnes. Het drielandenpunt bij Schengen met het monument van het beroemde Europese verdrag. De hoofdstad Luxemburg met de kathedraal en de vestingsgordel, lokaal de kazematten genoemd. Het Müllerthal met zijn kabbelende beekjes en speelse rotsformaties. Echternach, de oudste stad van Luxemburg met zijn Basiliek waarin "de Apostel van de Lage Landen" de heilige Willibrordus begraven is. En het plaatsje Konz waar de Saar en de Moezel samenvloeien. Twee talen, drie landen, vijf supermooie fietsroutes: dat maakt deze interessante fietsreis werkelijk uniek. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Verzendkosten: gratis
€ 575,00 bij Aktivatours.nl
Bodensee-Radweg standplaatsreis 8 dagen

De Bodensee-Radweg vanuit standplaats hotel Dorfkrug in Kressbronn De Bodensee-Radweg ligt rond het gelijknamige meer in het vlakke landschap op het 3-landenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Bodensee is één van de bekendste meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen loopt.Vanuit het standplaatshotel Dorfkrug in Kressbronn een gezellig plaatsje aan de noordoever van de Bodensee maakt u zowel tochten langs het meer, per schip over het meer als tochten in de Allgäu één van de landschappelijk mooiste streken van Duitsland.

Verzendkosten: gratis
€ 442,00 bij Aktivatours.nl
Rügen Ostseebad Göhren 8 dagen

Rügen fiets(eiland)reis vanuit standplaatshotel Akzent Waldhotel Göhren Rügen, in het noordelijke Bundesland Mecklenburg-Vorpommern, heeft een grillig gevormde kust met baaien en binnenmeren: de zogenaamde Bodden. Het is een perfect eiland voor een fietsvakantiereis. Het eiland staat bekend om zijn langgerekte stranden. De fietsroutes zijn heel afwisselend en vaak worden tussentrajecten afgelegd per (veer)boot. Vanwege de autovrije routes door natuurgebieden en vrijwel helemaal vlakke landschap is deze reis relatief licht te noemen, ook door het lage aantal kilometers per dag. Hotel Akzent Waldhotel GöhrenU verblijft in het 4-sterren Akzent Waldhotel Göhren, rustig gelegen aan het strand van Ostseebad Göhren op het schiereiland Mönchgut. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, café, terras, zwembad, wirlpool, sauna, fitness en massage.

Verzendkosten: gratis
€ 538,00 bij Aktivatours.nl
Lüneburger Heide 6 dagen standplaats

Tussen Heide en Hanze  De Lüneburger Heide is een uitgestrekt bos- en heidegebied tussen Bremen, Hamburg en Hannover, dat wél een zekere bekendheid heeft. Deels bij fietsliefhebbers trouwens en dat komt dan goed uit, want de kenmerken zijn: bos en heide, ruimte en rust, en een vlak terrein  met "toppen" tot "maar liefst" 100 meter! De Lüneburger Heide is een rustig natuurgebied - zelfs officieel een beschermd natuurpark - maar is beslist niet verlaten of saai. Onderweg tijdens het fietsen ontmoet u op het "platteland" alleen maar aantrekkelijke dorpjes met gunstig geprijsde horeca (Tagesuppe 2,50!) en vriendelijke bewoners die u, hoewel niet strikt nodig, spontaan vragen of ze u kunnen helpen met de weg!In ons deel van Europa kleuren heideplanten tussen half augustus en half september richting purper-blauw en dat maakt het landschap in die periode extra mooi - en fotogeniek.Waar al dat moois in het Noorden van Duitsland te beleven valt, lijkt op het eerste gezicht tamelijk ver weg maar dat valt reuze mee: de afstand Utrecht-Schneverdingen is nauwelijks 300 kilometer!...Landhotel SchnuckU verblijft in Schneveringen in Landhotel Schnuck mooi gelegen aan de westelijke rand van het natuurreservaat Lüneburger Heide. Het hotel biedt een sauna, een zwembad en gratis WiFi in het gehele hotel.

Verzendkosten: gratis
€ 385,00 bij Aktivatours.nl
Pfalz Weinstrasse 7 dagen per trein

Door de wijngebieden van Rheinland PfalzPer ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Neustadt an der Weinstrasse en terug.Het gebied rond de monding van de Neckar in de Rijn is zowel landschapplijk als cultureel heel interessant. Het milde klimaat maar de Pfalz tot een uitstekend wijnbouwgebied. De steden Speyer (Dom) , Heidelberg (oudste universiteit van Duitsland) en de oude keizerstad Worms zijn de culturele hoogtepunten tijdens de rondreis. De start en finish van de reis vinden plaats in Neustadt a.d. Weinstrasse dus in het hart van het wijngebied.

Verzendkosten: gratis
€ 718,00 bij Aktivatours.nl
Bodensee 6 dagen start Salem per trein

Langs de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Aan de noordoever van de Bodensee ligt het plaatsje Salem bei Überlingen waar de fietsreis start. U bezoekt de drie landen rond de Bodensee: u start in Duitsland, vervolgens fietst u door Oostenrijk en Zwitserland. Het grootste deel van de route voert u door Duitsland. De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bekendste meren van West- Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer en een groot deel daarvan legt u op de fiets af. De reis begint in Salem bei Überlingen, gelegen aan de zonnige noordoever van de Bodensee. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee. Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Salem v.v. vanuit Nederland of België. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Verzendkosten: gratis
€ 496,00 bij Aktivatours.nl
Weserradweg 8 dagen per trein

Door het land van sprookjes en legenden van Hannoversch Münden naar Bremen Op slechts een kleine 400 km van Utrecht start de Weserradweg. Die fietsroute verbindt de glooiende heuvels van het Weserbergland met het weidse landschap van de Noord- Duitse laagvlakte. Vanaf Minden wordt het landschap vlak en open. Aan de Weserradweg liggen talrijke leuke dorpen en stadjes met vakwerkhuizen en bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. In het bosrijke Weserbergland zijn veel bouwwerken in de stijl van de Weser-Renaissance te bezoeken.  Langs het fietspad waarover deze sprookjestocht loopt, vindt u Hamelen, bekend van het sprookje "De rattenvanger van Hameln" en Bodenwerder, het plaatsje waar de Baron van Münchhausen zijn ongelooflijke avonturen beleefde. U fietst langs het mooiste gedeelte van de Weser dat gevormd wordt door twee rivieren, de Fulda en de Werra. In Hannoversch Münden, waar die twee rivieren samenkomen, begint de tocht. U fietst langs de Weser van Hannovers Münden naar Bremen. De route gaat over fietspaden en soms over verkeersarme weggetjes steeds dicht langs de oevers van de rivier.  U reist per comfortabele ICE-trein heen naar Hannoversch Münden en direct terug vanuit Bremen.  Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Verzendkosten: gratis
€ 595,00 bij Aktivatours.nl
Lahn Radweg 7 dagen per trein

Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley U reist comfortabel per ICE naar Marburg en terug vanaf Koblenz. Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang en slingert zich van het Rothaargebergte door het Wittgersteinerbergland naar de Rijn. Onderweg worden beschermde natuurgebieden aan de oevers van de Lahn afgewisseld met schilderachtige dorpen en kleine stadjes. De tocht begint in de historische universiteitsstad Marburg met zijn beroemde Elisabethkirche. Vervolgens fietst u verder naar de Goethe-stad Wetzlar, Weilburg en Limburg met de beroemde Dom van Limburg aan de Lahn. Een bezoek aan het klooster van Arnstein is zeker de moeite waard voor u verder fietst naar Bad Ems, een van de mooiste kuuroorden van Duitsland. Aan het einde van de reis maakt u per fiets een tocht naar de Loreley en vaart dan verder via Sankt Goar naar Koblenz waar de reis eindigt. De fietsroute is steeds dichtbij de Lahn en is daardoor vlak, met de heuvels links en rechts als decor. Deze reis is ook mogelijk per eigen vervoer

Verzendkosten: gratis
€ 675,00 bij Aktivatours.nl
Lüneburger Heide 5 dagen

De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig zacht glooiend natuurgebied met uitgestrekte heidelandschappen, riviertjes, Nedersaksische vakwerkboerderijen, pittoreske dorpjes en ruim 900 km aan fietspaden. We verblijven tijdens deze reis in het statige Celle, één van de mooiste steden in Noord-Duitsland. In het oude stadshart vinden we mooi gerestaureerde 16e en 18e-eeuwse rood-witte huizen. Dit wordt een heerlijke fietsvakantie.

Verzendkosten: gratis
€ 419,00 bij Aktivatours.nl
Duitse Oostzeekust 7 d single

Hanzesteden met een vleugje oranje Beleef de Oostzee en Mecklenburg Vorpommern, een heel ander stukje Duitsland! In deze streek vindt de natuurliefhebbende reiziger alles wat die zoekt. Wonderschone landschappen, honderden meren van groot tot klein in een meest vlakke en soms iets glooiende omgeving die bosrijk is. Daarnaast bevinden zich hier indrukwekkende kastelen, oude kustplaatsjes en gaan de routes langs rijke Hanzesteden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan zoals Wismar en Rostock. Een streek in Duitsland waarvoor geldt: "onbekend maakt onbemind". Uitgangspunt van deze reis is Schwerin. De bijnaam van Schwerin: de stad van de zeven meren verraadt al dat u in een prachtige waterrijke omgeving verblijft. Op de eerste fietstocht bewondert u het mooiste gebouw van de stad, het Schweriner Schloss, een sprookjesachtig kasteel, gelegen op een schiereiland naast het centrum van de stad. Schwerin was eens residentie van Prins Hendrik van Mecklenburg, de echtgenoot van Koningin Wilhelmina. Ook de Nossentiner en Schwinzer Heide, een natuurgebied met een rijke dierenwereld en met zon 60 meren en begroeid met beukenbossen, en de Schaalsee staan op het programma. U bezoekt ook een aantal Hanzesteden: middeleeuwse handelsplaatsen die handel dreven in Noord-Duitsland, Scandinavië en de Lage Landen, zoals Wismar: een aan de Oostzee gelegen havenstad die bol staat van historie en bezienswaardigheden. Naast alle culturele hoogtepunten die u hier aantreft, is de stad prachtig gelegen aan de Oostzee.

Verzendkosten: gratis
€ 659,00 bij Aktivatours.nl
Beierse Woud 7 dagen

Dichte bossen en zonnige dalen Vanaf de fiets kunt u pas écht genieten van de overweldigende natuur van het Beierse Woud. Dichte bossen en rotspartijen worden afgewisseld met zonnige dalen en heldere meren. Geen wonder dat een deel van dit gebied tot Nationaal Park uitgeroepen is. Ook vinden we er bekende steden als Passau. Aan cultuur en gezellige terrassen is hier ook geen gebrek. De streek kent vele heuvels dus een klimmetje hier en daar is niet te vermijden. Maar gelukkig zijn daar ook rivieren als de Isar en de Donau, die zorgen voor een rustpuntje en u zonder noemenswaardige stijgingen naar sfeervolle oeverstadjes leiden. In het uiterste oostelijke puntje van Duitsland, bijna tegen de grens met Tsjechië ligt uw vakantieplaats Bischofsmais.

Verzendkosten: gratis
€ 579,00 bij Aktivatours.nl
Moezel 5 dagen

Wijndorpen en groene heuvels  De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur, de glooiende met wijnranken begroeide heuvels, de imposante burchten en natuurlijk de rivier die sierlijk door het heuvelland slingert. De overwegend vlakke en niet al te zware tochten laten u op een sportieve manier kennismaken met deze populaire streek. En aan het einde van iedere fietsdag kunt u lekker uitrusten op een terrasje met een goed glas moezel wijn. Een heerlijk vooruitzicht, nietwaar?  Start van de reis is in het rustieke Dieblich, gelegen tussen Cochem en Koblenz. Dit karakteristieke plaatsje staat bekend om de steegjes met vakwerkhuizen en het gezellige marktplein. In de "Weinstuben" kunt u genieten van overheerlijke streekwijnen. Vervolgens fietst u langs de slingerende rivier naar de dorpjes Beilstein, Cochem en natuurlijk Koblenz, de historische stad waar de Moezel en de Rijn samenkomen.

Verzendkosten: gratis
€ 379,00 bij Aktivatours.nl
Romantische Strasse en Steigerwald 7 dagen

Fietsen over de Romantische Strasse Een fietsvakantie waarbij landschappen zich in vlot tempo afwisselen, maar burchten, kastelen en romantische stadjes altijd terug blijven komen. Langs de rivier de Main fietst u langs de beboste hellingen van het Steigerwald, de hopvelden van Hassberge en de wijngaarden van het Frankenland. Ook is er één dag waarbij we de bekende Romantische Strasse volgen. Ook op deze route wordt natuurschoon gecombineerd met culinaire heerlijkheden en middeleeuwse stadjes waar het verleden duidelijk voelbaar is. Hoogtepunten die er zeker uitgelicht mogen worden zijn Rothenburg ob der Tauber en Würzburg.

Verzendkosten: gratis
€ 499,00 bij Aktivatours.nl
Altmuhltal 7 dagen

Fietsen door het Altmühltal In het hart van Beieren ligt het prachtige Natuurpark Altmühltal. Voor wie er lekker sportief tussen uit wil en ook nog eens een andere kant van Duitsland wil zien, zal deze streek zeker een grote verrassing zijn. Het dal wordt niet alleen doorkruist door de rivier de Altmühl, maar ook door maar liefst 800 kilometer aan fietspaden. Fietsroutes door geurende jeneverbesheiden en groene beukenboombossen leiden u naar typisch middeleeuwse stadjes met imposante ridderburchten. U verblijft in Gasthof-Hotel Pietsch. Dit traditionele familiehotel ligt aan het marktplein van het historische stadje Freystadt, in het Natuurpark Altmühltal.

Verzendkosten: gratis
€ 499,00 bij Aktivatours.nl
Moezel Trier Cochem 5 dagen per trein

Het mooiste van de Moezel  U reist per ICE-trein snel en comfortabel in minder dan vier uur naar het bekendste wijngebied van Duitsland: De Moezelstreek. De opmerking "het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent" is hier zeker op zijn plaats. Neem gerust de tijd om de lieflijke Moezel-streek in eigen tempo te verkennen vanaf Trier tot Cochem, bekend van de wijn. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit deze streek komen? Voor wijnliefhebbers ?Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap met haar begroeide heuvels, doorsneden door de meanderende Moezel, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje over de rivier maken. Natuurlijk is er ook alle gelegenheid letterlijk te proeven van deze streek. Het is natuurlijk toeval maar de kleine stadjes liggen alle op de mooiste punten. U kunt in gezellige plaatsjes als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten! Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Verzendkosten: gratis
€ 398,00 bij Aktivatours.nl