Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod reizen voor je…
Vliegen met kinderen: wat je moet weten over maaltijden aan boord
Iedereen kijkt natuurlijk uit naar de vakantie. Even die vliegtickets last minute ophalen en lekker weg van werk en school, gewoon lekker genieten in de zon. 11 miljoen van ons gaan er elk jaar op vakantie. Als je een lange vlucht hebt met je kinderen wil je natuurlijk een goede maaltijd hebben voor je kinderen. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je betaald en met wat voor maatschappij je vliegt. Soms betaal je 5 euro voor een klein broodje, betaal je meer kan je wel een compleet 3 gangen menu krijgen. Als je met een wat duurdere maatschappij vliegt kan je als je naar azië vliegt kan je zelfs aziatische gerechten krijgen. Er is dus genoeg keuze.
Zoek je naar goedkopere vluchten?
Als je aan voordelige vliegtickets vergelijken doet, kijk dan ook even wat er bij inbegrepen zit. Het eten in vliegtuigen is namelijk nooit goedkoop. Erg logisch eigenlijk, wat je kan nergens anders je eten halen, het eten smaakt ook vaak anders. Hier zou je het namelijk makkelijker kunnen vergeten als je al in een grote haast naar het vliegtuig moet gaan. Het zou natuurlijk niet zo fijn zijn als je met het hele gezin op reis gaat en opeens nog veel extra moet betalen voor een maaltijd in het vliegtuig. Maatschappijen geven dit al vaak aan op hun website wat je er bij krijgt.
Hoe wordt het eten gemaakt?
Het eten wordt in een speciale fabriek gemaakt voor vliegtuigen. Er moet namelijk rekening gehouden worden met dat het eten op een grote hoogte zit, dit betekent dus dat er een andere luchtdruk is. Misschien heb je wel eens gehoord dat het eten bijvoorbeeld minder smaak heeft. Dit is erg logisch omdat je smaakpapillen minder goed werken op grote hoogte. Om bijvoorbeeld het vlees niet droog te krijgen, wordt hier in de fabriek al rekening mee gehouden. Ook het formaat van het eten is anders, dit komt doordat niet alles past in de kleine verpakkingen die maatschappijen moeten hanteren. De maatschappij moet ook rekening houden met het gewicht, als het eten heel zwaar is, verbruiken ze meer brandstof en is het dus een stuk duurder voor ze.
Eten in het vliegtuig
Als de fabriek die de maaltijden maakt, er klaar mee is, wordt de maaltijd koud bewaard. Dit gebeurt in een vriezer die altijd op -8 graden Celsius wordt gehouden. Als dat is gedaan wordt het verdeeld in verschillende porties. Als dit niet snel genoeg gebeurt, kan het eten schimmel krijgen of bederven, er zit hier dus best wat haast achter. De maatschappij wil natuurlijk geen zieke klanten. Hierna nemen de stewards de maaltijden het vliegtuig in, je hebt ze vast wel eens in het vliegtuig al gezien, dit gebeurt op de karretjes. Nadat het vliegtuig de lucht in is en iedereen klaar is met uit het raam kijken, wordt er gevraagd wie eten wilt hebben en wordt het klaargemaakt. Als je eten hebt besteld, wordt het netjes naar je stoel gebracht en krijg bestek en kan je eindelijk van je maaltijd genieten.